Жените, повели кампанията #MeToo (И на мен) за разкриване на

...
Жените, повели кампанията #MeToo (И на мен) за разкриване на
Коментари Харесай

Жените, участвали в кампанията #MeToo, станаха "Личност на годината" на сп. "Тайм"

Жените, повели акцията #MeToo ( " И на мен " ) за откриване на случаите на полов тормоз, са избрани за " Личност на годината " в авторитетната ранглиста на американското сп. " Тайм ". Това разгласи доскоро самото издание.

" Нарушителите на тишината " - всички, поискали да опишат историите, в които са ставали жертви на принуждение и ексуален тормоз - са постоянно свързани с акцията #MeToo, подхваната с хаштага в обществените мрежи след обвиняванията против холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Кампанията и хаштагът обаче " са единствено част от картината, само че не и цялата картина ", изяснява " Тайм ".

" Това е най-бързо протичащата се обществена смяна, която сме виждали от десетилетия, " сподели за Ен Би Си основният редактор на списанието Едуард Фелзентал. Тя " стартира с обособените актове за храброст на стотици дами - а и на някои мъже - които избраха да опишат историите си. "

" Превърна се в хаштаг, като придвижване, като разобличаване. Но стартира, както става с всички велики обществени промени, с обособени актове на смелост. Актьорът, който описа историята за Харви Уайнстийн в Бевърли Хилс отпреди две десетилетия. Берачката на ягоди, чула историята и решила да опише личната си. Калифорнийският лобист, чиято акция с писмо подтикна над 140 дами в политиката да изискат държавното управление " към този момент да не толерира причинителите или допускащите " сходно държание. "

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР