Жените над 40 години трябва да обърнат специално внимание на

...
Жените над 40 години трябва да обърнат специално внимание на
Коментари Харесай

Съвети за красива кожа и след 40

Жените над 40 години би трябвало да извърнат особено внимание на овлажняването на кожата на лицето, поучава кожният лекар Татяна Егорова. Нейните препоръки цитира РИА Новостии.

Според експерта, застаряващата кожа се нуждае от специфични грижи.

„ Тя би трябвало да бъде непрекъснато овлажнена, несъмнено, без никакъв фанатизъм. Много е значимо лицето да получава задоволително витамини. Това допуска както потреблението на нощни и дневни кремове, по този начин и посещаване в кабинета на лекар-дерматолог “, споделя Егорова. Според нея почистването на лицето и слагането на инжекции с витамини би трябвало да се прави единствено от експерти.

Дерматологът също предлага избора на овлажнители с не повече от 12 съставния елемент. В същото време тя прикани да се даде желание на леки флуидни артикули.

Освен това би трябвало да се " овлажните от вътрешната страна " и да пиете п овече течности . Това е належащо, с цел да се поддържа тонизирано лице, заключи лекарят.

По-рано, специалистите назоваха главните неточности по време на сън, които водят до стареене на кожата на лицето. Според тях доста хора не считат за належащо да изпират възглавниците, а те в действителност съдържат над 350 хиляди разнообразни бактерии, както и мъртви кожни кафези. Мел Гравел-Барнс, представител на дерматологичната компания Croma-Pharma, посъветва общоприетата памучна калъфка за възглавниците да сменяем с копринена, защото коприната не набръчква и не дехидратира кожата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР