Жените може да имат повече трудности с психичното си здраве

...
Жените може да имат повече трудности с психичното си здраве
Коментари Харесай

Разводът или раздялата може да са по-трудни за психичното здраве на жените, отколкото на мъжете, установява проучване

Жените може да имат повече компликации с психологичното си здраве по време на разлъка по-късно в живота, в сравнение с мъжете, откри ново изследване, изследващо използването на антидепресанти.

Според ново проучване дамите може да се борят с психологичното здраве повече от мъжете по време на бракоразвод или разлъка след 50-годишна възраст.

Проучването, оповестено в Journal of Epidemiology & Community Health съпоставят използването на антидепресанти измежду мъжете и дамите по време и след разнообразни типове разлъка, в това число гибел, бракоразвод или извънбрачна разлъка.

Изследователите откриват, че дамите са имали по-голямо нарастване на използването на антидепресанти, в сравнение с мъжете преди бракоразвод или разлъка и че са имали по-малко понижения в използването на опиати, откакто са се събрали с някой различен.

„ Нашите открития демонстрират, че неподходящите резултати върху психологичното здраве от развода се отразяват по-силно на дамите, до момента в който удобното психологично здрав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР