Жените, които обвиниха американския продуцент Харви Уайнстийн в сексуални посегателства

...
Жените, които обвиниха американския продуцент Харви Уайнстийн в сексуални посегателства
Коментари Харесай

Жените, обвинили Харви Уайнстийн в сексуален тормоз, ще получат 19 млн. долара

Жените, които упрекнаха американския продуцент Харви Уайнстийн в полови похищения и дискриминация по време на работата си в неговата компания, ще получат сумарно обезщетение в размер на 19 милиона $ , оповестиха международните организации.

— CNN (@CNN)

Те цитират официално съобщение, оповестено във вторник в уеб страницата на основния прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс. В документа се прецизира, че тази договореност е била реализирана както с Уайнстийн, по този начин и с продуцентската му компания " Уайнстийн къмпани ". Тя беше благосъстоятелност на Харви и на неговия брат Робърт, преди да разгласят фалит през 2018 година.

— Variety (@Variety)

В официалното съобщение се отбелязва, че средствата могат да бъдат получени от дамите, които са станали жертва на похищения от страна на Уайнстийн, а също по този начин и работилите в дискриминационни услови в неговата компания по сексуален симптом. Колко от тях ще имат право на компенсации не беше конкретизирано. По-рано обвинявания против Уайнстийн обществено насочиха към 80 дами. Решението за това кои от тях ще имат право на обезщетения ще принадлежи на назначен от съда експерт.
Летисия Джеймс посочи, че жертвите, които по-рано са подписвали единодушия за неразгласяване на някаква информация, касаеща Уайнстийн, към този момент не са задължени да ги извършват.

Главният прокурор заяви, че след утвърждение на постигнатите договорености от съда, ще бъде основан специфичен фонд, от който ще се изплащат компенсациите. В него ще бъдат импортирани и средства от застрахователните компании, сътрудничили с " Уайнстийн къмпани ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР