Жените, живели преди хиляди години, не са имали ботокс и

...
Жените, живели преди хиляди години, не са имали ботокс и
Коментари Харесай

12 древни рецепти за красота, които работят не по-зле от съвременните процедури

Жените, живели преди хиляди години, не са имали ботокс и пилинг. И още повече пластичните хирурзи. Въпреки това, са се водели войни за хубавици в древността – не забравяйте Елена от Троя. Жените постоянно за са полагали грижи за хубостта си, ето някои от античните способи за хубост които не са толкоз известни.

1. Ароматно разресване (Индия)

Аюрведа е обичайна система на индийската медицина. Античните лечители употребявали билки и масла за излекуване на болните. Един аюрведичен трик за грижа за косата, който можете да употребявате през днешния ден.

Ароматното разресване е способ за интензивна грижа за косата с етерични масла. Вземете гребен, изработен от естествени материали (дърво, кост), нанесете върху него няколко капки етерично масло и разресвайте сухата коса в продължение на 10 минути.

  • За мазна коса използвайте масло от роза или лавандула
  • За косопад масло от черен пипер и здравец
  • За битка с пърхот сандалово дърво и мента

Вижте още:

2. Маска със зелен чай Матча (Япония)

Този зелен прахуляк е обичаен чай от матча. Японките от дълго време са забелязали позитивните му резултати върху кожата. И всичко това, тъй като матча се третира по специфичен метод: преди прибирането на реколтата храстите се засенчват и в листата се образуват доста потребни аминокиселини. Матча е по-скъп от елементарния зелен чай, защото с изключение на аминокиселини, той съдържа и антиоксиданти, които се борят със стареенето.

  • Чаят може да се смеси с бяла хума и вода – и получавате почистваща маска.
  • Матча се комбинира с мед и куркума за понижаване на възпалението и акнето.
  • Добавете банан и сметана към сухия чай, нанесете за 10-15 минути – и бръчките ще стартират да се изглаждат.

3. Африкански черен сапун (Южна Африка)

Жителите на гореща Африка знаят по какъв начин да се грижат за кожата си. От антични времена те употребяват черен сапун вместо сметана. Неговият състав не се е трансформирал в продължение на епохи: палмово и кокосово масло, растителен глицерин, мед, витамини, сок от лайм и растителна пепел. Африканският черен сапун не съдържа скотски мазнини – не запушва порите, лекува акне и е подобаващ за всички видове кожа.

А актуалните учени споделят, че африканският сапун отстранява дребните стрии и защищава от нездравословното влияние на слънцето. За да работи сапунът, би трябвало да го употребявате 2 пъти дневно.

4. Красотата на маите (Централна Америка)

Жените от долината Атитлан познават тайната на красивата и лъскава коса от съвсем хиляда години. Всичко е обвързвано с обвиването на главата на маите. Ето съставките, които можете да закупите от всеки супермаркет през днешния ден:

  • 1/2 авокадо
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1/2 банан
  • яйчен жълтък

Компонентите би трябвало да се смесят и да се нанесат върху косата. Покрийте главата си с забрадка, изчакайте час и измийте с шампоан.

5. Смирна (Персия)

Библейската хубавица Естер, преди да се омъжи за персийския цар, е търкала кожата си с масло от смирна в продължение на 12 месеца. Смолата и соковете от това растение овлажняват, тонизират и стягат кожата.

Днес смирна се употребява при производството на медикаменти: лекува леки рани и облекчава спазмите. Растителното масло се прибавя към кремове и серуми: този състав оказва помощ в битката с акнето и контролира метаболизма на мазнините.

6. Куркума (Китай)

Хората са знаели за лечебните свойства на куркумата доста преди появяването на кремове и серуми. Това растение е натурален антибиотик и имуномодулатор. Съдържа доста потребни съставни елементи: витамини, холин и етерични масла.

Маските с куркума заздравяват леки рани, избелват лунички и изглаждат бръчките.

  • Смесете куркума на прахуляк с мляко, мед и нанесете върху лицето. Измийте след 20 минути.

Важно: Направете тест за алергия върху вътрешната част на лакътя преди приложимост. И внимавайте: Куркумата може да изцапа облеклата.

7. Яйчен белтък (Китай)

Когато актуалната жена се нуждае от стягане на кожата, тя отива при козметик или еластичен хирург. Скъпо е и има доста странични резултати. Китайките са изобретили стягаща маска за лице с белтък преди доста години: те ползват яйчен белтък на лицето и деколтето.

Яйчният белтък стяга порите и отстранява черните точки. Освен това овлажнява и стяга кожата на лицето:

  • Нанесете белтъка върху лицето, изчакайте 10-15 минути, след което изплакнете с хладка вода.
  • Можете да добавите лимонен сок към маската, тогава също ще получите изсветляващ резултат.

8. Ройбос (планините в Кейптаун)

Жителите на Южна Африка от дълго време са знаели за лечебните свойства на ройбос, а през 18 век холандските заселници са го опитвали. Листата на растението съдържат мед и флуорид, както и антиоксиданти и витамин С.

Африканските хубавици измиват лицето си с запарка от Ройбос и вършат ексфолиращи маски.

Опитайте с компрес:

  • Накиснете забрадка в запарката и я поставете върху лицето си.
  • Можете да добавите няколко капки лавандулово масло към бульона. Този компрес се бори с възпалението и екземата, овлажнява и изглажда кожата.
  • А памучните тампони, напоени с запарка от ройбос, облекчават отока и отстраняват синините под очите.

9. Шипка, метличина, краставица (Русия)

Руските баби също имат секрети за хубост. Жените в Русия обръщали доста внимание на външния си тип: измивали се във вана с ароматни балсами, грижели се за здравето на косата си. А за грижа за кожата употребявали елементарни, само че ефикасни средства:

  • Метличината ще облекчи подпухналостта и ще стегне разширените порите.
  • Днес масло от цветя от метличина може да се купи в аптеката.
  • Чаят от шипка ще помогне в битката с акнето и ще понижи възпалението.
  • Сокът от краставица ще избели пигментните петна и лунички.

10. Нефрит (Китай)

Китайските дами имат вяра в чудодейните свойства на нефрита, а по-рано той е бил даже по-ценен от златото и диамантите. От този камък са се правили ритуални фигурки, бижута и предмети от бита. И благодарение на нефритен валяк китайските дами се грижат за лицата си от няколко хиляди години. Можете също по този начин да си купите масажен валяк в актуалните магазини.

Преди да започнете масажа, кожата на лицето би трябвало да бъде добре почистена.

Процедурата е следната:

  • Задвижете ролката по посока от центъра на лицето и нагоре;
  • Това ще усъвършенства кръвообращението и лимфния поток;
  • След месец-два тенът ще стане по-добър, лекото акне и дребните бръчки ще изчезнат.

11. Боб Мунг (Япония и Китай)

Китайските императрици са употребявали маски за лице от фасул мунг. Младият фасул се смила и се нанася върху лицето. Тази маска облекчава подпухналостта и се бори с акнето.

Ако не сте удовлетворени от обстоятелството, че би трябвало да сложите пюре от фасул на лицето си, купете фасул на прахуляк. Фасулът се продава надробен и изсушен. Смесете праха с кисело мляко за стягаща и избелваща маска.

12. Гъба тремела (Корея)

На изток обичат снежната гъба ( тремела ) – от нея се подготвят стотици разнообразни ястия. Тремела е с високо наличие на витамин D и други антиоксиданти. Жителите на Корея и Китай от дълго време са разбрали, че тази гъба може да се употребява и като козметичен артикул.

Днес снежната гъба се добавя към маските и серумите за лице. Тя се бори с последствията от нездравословното влияние на околната среда и отстранява нездравословните субстанции от тялото.

Вижте още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР