Жените изглежда ще бъдат мнозинство в новото испанско правителство, което

...
Жените изглежда ще бъдат мнозинство в новото испанско правителство, което
Коментари Харесай

Жените ще са мнозинство в новото испанско правителство

Жените наподобява ще бъдат болшинство в новото испанско държавно управление , което към този момент стартира да придобива образ . Министър на науката ще е някогашен астронавт , а висша чиновничка от Европейския съюз ще оглави министерството на стопанската система, съобщи Асошиейтед прес.
 
Потвърдено бе, че Надя Калвиньо, общоприет шеф за бюджет а в Европейската комисия от 2014 година, ще дава отговор за четвъртата по величина стопанска система в еврозоната , заяви испанската частна осведомителна организация Еуропа прес.
 
Инженерът Педро Дуке - първият испанец, летял в космоса - приветства с поредност туитове през днешния ден назначението си за министър на науката, нововъведенията и университетите.
 
Дуке е член на Европейската галактическа организация и е взел участие в няколко задачи, в това число 10-дневен полет със совалката " Дискавъри " през 1998 година и 10-дневно посещаване на Международната галактическа станция в екипажа на съветски галактически транспортен съд.
 
Очаква се новият министър председател Педро Санчес д а показа състава на своя кабинет на крал Фелипе Шести , а на следващия ден министрите да поемат функционалностите си.-->
 
Вторият човек в новия кабинет ще бъде Кармен Калво , споделиха няколко представители на ръководещата социалистическа партия, потвърждавайки слуховете в испански медии. Калво, която е специалист по конституционно право и беше министър на културата от 2004 до 2007 година, ще е вицепремиер и ще оглави също възобновеното министерство на равноправието.
 
Предстои да бъдат огласени имената на министрите на защитата и на вътрешните работи. Дотук новото държавно управление обаче към този момент включва 10 дами и четирима мъже, включително самият Санчес.
 
Председателят на Сената, социалистът Андер Хил, сподели, че конфигурацията на кабинета " подхожда на дадената от премиера дума и включва мъже и дами с продължителна и влиятелна кариера ".
 
" Това е отговорно държавно управление, което съставлява доста добре гения и бъдещето на Испания , сподели Хил пред телевизия " Ла Секста ".
 
Кампанията за самостоятелност на испанската самостоятелна област Каталуния, която тегнеше над ръководството на досегашния министър председател, консерватора Мариано Рахой, през последните осем месеца, ще е едно от основните провокации и пред новия кабинет на социалиста Санчес, отбелязва АП.
 
Като нов министър на обществената администраци я каталунската парламентаристка и юридически специалист по испанската конституция Меричел Батет ще се занимава с въпроса за каталунската автономност. Огласеното предопределение на каталунеца Жозеп Борел, някогашен ръководител на Европейския парламент и покровител на целостта на Испания, за министър на външните работи обезпокои някои сепаратисти.

Санчес даде обещание да стартира договаряния с новото каталунско районно държавно управление, само че акцентира, че всяко решение би трябвало да е в унисон с испанската конституция, съгласно която страната е неделима, а националният суверенитет се въплъщава от Народното събрание в Мадрид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР