Жените донесоха първи медали на родната борба от европейското в

...
Жените донесоха първи медали на родната борба от европейското в
Коментари Харесай

Мими Христова на финал след кървава схватка

Жените донесоха първи медали на родната битка от европейското в Каспийск (Русия). Мими Христова стигна финала в категория до 59 кг и си обезпечи най-малко сребърно отличие.

След триумф с 8:3 над азерката Мелченко, българката надделя със 7:6 Янушевич (Беларус) в трагична битка на полуфинала. Мими губеше с 3 точки към минута преди края, само че с невероятни старания в последните секунди обърна развоя на срещата. Христова не съумя да се изправи незабавно след края на срещата, носът й бе разрушен, а лекарският екип се притече да спре кръвотечението.

Евелина Николова също стигна полуфинал при 55-килограмовите като на старта тушира германката Бругер, която е №1 в Европа за девойки. Но в борбата за място на финала тя отстъпи с 0:6 на Ирина Курачкина (Беларус), трета на Мондиал 2017 и втора от международното до 23 година

При 68-килограмовите София Георгиева пък откри място в репешажите за бронза, откакто на старта отстъпи на еврошампионката за 2016-а Анастасия Братчикова (Русия), която след това стигна финала.

При мъжете в класическия жанр Даниел Александров остана единствената ни опция за отличие. Асът в категория до 82 кг измъкна в 1:1 против хърватина Божо Старчевич, пети на олимпиадата Рио 2016. И за бронза нощес излезе против Ласло Сабо (Унгария), трети от Мондиал 2016.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР