Жените бяха изключително близо до това да вземат поне точка

...
Жените бяха изключително близо до това да вземат поне точка
Коментари Харесай

Загуби за българските отбори на Шахматната Олимпиада в Ченай

Жените бяха извънредно покрай това да вземат най-малко точка от един от любимците за купата и номер 2 в стартовия лист отбор на Украйна, само че в последна сметка отстъпиха с 1,5:2,5 точки. В същото време мъжкият народен тим на България отстъпи с 1:3 на Гърция.

При дамите 20-годишната Габриела Антова даде преднина на България с победа с черните фигури на четвърта дъска над Юлия Осмак, само че малко по-късно някогашната международна шампионка Мария Музичук възвърне паритета, откакто се оправи в двуостра позиция с Гергана Пейчева. На втора дъска 19-годишната Пейчева имаше своите шансове против именитата си съперничка, само че ги пропусна.

Това остави развръзката на мача в ръцете на другите две партии, в които българките бяха с белите фигури. На първа дъска 19-годишната Нургюл Салимова направи реми с някогашната международна шампионка в ускорения шах и блица Анна Музичук. На трета дъска 18-годишната Белослава Кръстева имаше подготвена за реми позиция против друга някогашна международна шампионка - Анна Ушенина, само че позволи грешки в топовния ендшпил и загуби.

Минималната загуба бе първа за българския дамски тим, който заема 12-о място след четвъртия кръг с 6 мач-точки. В петия българките ще играят с Иран. Лидер в класирането е тимът на Азербайджан с 8 мач-точки, колкото имат още седем отбора.

Националите при мъжете позволиха второ следващо проваляне. Срещу Гърция единствената победа записа 17-годишният Момчил Петков, който на първа дъска победи с черните фигури Димитриос Мастровасилис. В останалите три партии Цветан Стоянов, Тодор Георгиев и Александър Ташев позволиха загуби.

В класирането при мъжете България заема 66-о място с 4 мач-точки. В утрешния пети кръг отборът ни ще срещне Тайланд. Начело в класирането е вторият тим на домакините от Индия с цялостен актив от 8 мач-точки
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР