женифър Лин Лопес, родена на 24 юли 1969 г. в

...
женифър Лин Лопес, родена на 24 юли 1969 г. в
Коментари Харесай

Дженифър Лопес: Истинска икона в поп културата

женифър Лин Лопес, родена на 24 юли 1969 година в Бронкс, Ню Йорк е американска актриса, певица, танцьорка, дизайнер, продуцент и фешън икона. Родителите ѝ са пуерториканци - Гуадалупе Родригес и Дейвид Лопес. Има една по-голяма сестра Лесли и една по-малка - Линда, описват във видео на канала " " във.

На петгодишна възраст Лопес стартира да върви на уроци по пеене и танци

През 1986 година е определена и получава дребна роля в нискобюджетния филм „ Моето малко момиче “. След присъединяване си осъзнава, че желае да стане "известна кино звезда ". Все отново, с цел да угоди на родителите си, тя се записва в лицей и напуща след един учебен срок.

Започва да взе участие в районни продукции на разнообразни мюзикъли и да пее в музикалния хор на Бродуей, с който обикаля Европа в продължение на пет месеца. По-късно получава работа в шоу в Япония, където играе ролята на танцьор, артист и хореограф.

Певицата е определена за дублиращ танцьор на New Kids on the Block през 1991 година

и взе участие в осъществяването им на 18-те годишни американски музикални награди. От 1993 до 1995 година взе участие в разнообразни филми и сериали. През ноември 1995 година получава роля във кино лентата Money Train дружно с Уесли Снайпс и Уди Харелсън.

През 1997 година Лопес взе участие в основната роля на биографичния филм „ Selena “. Тогава заплатата на поп-изпълнителката за кино лентата се регистрира на 1 милион щатски $, което я прави най-добре платената испанска актриса в историята.

Дебютният сингъл на Лопес „ If You Had My Love “ излиза през май 1999 година, когато тя стартира да приготвя първия си албум. Тя става първият реализатор, оглавил Billboard Hot 100 с дебютен сингъл. Музикалният триумф на Лопес изненадва критиците и музикалната промишленост е заинтригувана от гениите, които тя има.

През 2001 година албумът ѝ “J.Lo” дебютира преди всичко в американския Billboard 200 .

През същата седмица взе участие в сантименталната комедия „ Сватбеният сътрудник “ с Матю Макконъхи, който завладява върха на класациите. Това я прави първата жена, която има по едно и също време филм и албум номер едно в Съединени американски щати.

Третият ѝ студиен албум „ This Is Me... Then “ излиза през 2002 година и е отдаден на артиста Бен Афлек, който е неин избраник по това време. През 2003 година пуска лична линия за облекла и втори собствен личен парфюм.

Участва в няколко издания на „ American Idol” като арбитър. Не стопира да се снима в разнообразни кино продукции и сериали. През април 2014-та излиза формалната ария за Световното състезание по футбол в осъществяване на Pitbull и J.Lo.

Има богат любовен живот зад тила си

От февруари 1997 година до януари 1998 година е омъжена за кубинския сервитьор Оджани Ноа. През 2001 година се омъжва наново, само че и този брак не продължава дълго. Две години има връзка с артиста Бен Афлек. През юни 2006 година подписва брак с артиста Марк Антъни, две години по-късно те стават родители на близнаци. През 2011 година двойката афишира своя бракоразвод. През 2019 година Дженофър Лопес разгласи годежа си с някогашния бейзболист на Ню Йорк Янкис Алекс Родригес, с който са дружно и до през днешния ден.

Певицата споделя, че творчеството ѝ е повлияно от актьори като Тина Търнър, Джеймс Браун, Майкъл Джексън, Мадона, Барбра Стрейзънд и Лейди Гага.

Медиите постоянно вършат съпоставения сред Лопес и актрисата Елизабет Тейлър, заради многочислените ѝ несполучливи връзки. Всъщност J.Lo постоянно е наричана от медиите „ модерна Лиз Тейлър “.

Много критици приписват огромни заслуги на Дженифър Лопес за това, че е съумяла да разбие етническите бариери

в развлекателната промишленост. През 1999 година вестник The Record отбелязва, че тя е помогнала на доста актьори от латиноамерикански генезис да имат присъединяване във филмовата промишленост, когато тя е „ непокътната единствено за белите “.

Към 2017 година Лопес е продала над 70 милиона записи по целия свят, а нейните филми са събрали общо 3,1 милиарда щатски $. Тя остава единствената жена-артист, която има по едно и също време албум и филм номер едно в Съединените щати. През 2010 година Лопес е отличена от World Music Awards с премията Legend за своя принос в изкуството. През 2013 година тя получава влиятелната забележителна 2500-та звезда на Холивудската алея на славата за нейния музикален принос.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР