Жени Начева, д-р Бойко Пенков и Росица Велкова-Желева са определени

...
Жени Начева, д-р Бойко Пенков и Росица Велкова-Желева са определени
Коментари Харесай

МС реши: Жени Начева ще бъде председател на Надзорния съвет на НЗОК

Жени Начева, доктор Бойко Пенков и Росица Велкова-Желева са избрани за представители на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, като Жени Начева ще бъде ръководител на този орган, реши държавното управление.
Кирил Ананиев, който беше определен за министър на опазването на здравето, доктор Мирослав Ненков и Лидия Нейчева са освободени от управителните длъжности в НЗОК заради смяна в служебното им състояние. Към момента Жени Начева е заместник-министър на опазването на здравето. Тя е отговаряла за бюджета и финансите в Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява. До назначението й за заместник-министър на опазването на здравето е шеф на дирекция в Министерството на финансите.
Д-р Бойко Пенков също е заместник-министър на опазването на здравето към сегашния миг. Той е заемал разнообразни позиции в здравния бранш. Бил е отпред и на Националната здравноосигурителна каса. Д-р Пенков два пъти е заемал длъжността заместник-министър на опазването на здравето.
Росица Велкова-Желева е заместник-министър на финансите. До назначението й на този пост е дълготраен управителен чиновник в Министерството на финансите. Била е и заместник-председател на Държавната организация за застрахователен контрол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР