Жени карат мигранти през браздата. 10 хил. евро за ВИП

...
Жени карат мигранти през браздата. 10 хил. евро за ВИП
Коментари Харесай

Жени карат мигранти през браздата


Жени карат мигранти през браздата. 10 хиляди евро за ВИП превозване на мигрант през българската граница, все по-често дами карат пилотните коли.

До 10 хиляди евро за ВИП трансфер са плащали мигранти за противозаконното им превозване през границата, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.
На брифинг с резюме на данните
за почналата през вчерашния ден акция, ориентирана против незаконната миграция и каналджийството тя изясни, че за един мигрант цената е сред 2 и 3000 евро.

Винаги се употребяват пилотни коли, които все по-често  се ръководят от дами, с цел да не будят подозрение.



Във всяка страна има уредник, който разполага с мрежа от хора. Такава е била и схемата у нас, като главният уредник е имал под себе си отговорници за превозването и престоя на мигрантите в България.
След като дойдат у нас и
престоят няколко дни, тогава стартира превозването им до границата със Сърбия, сподели Милева. Там ги поемат сръбските уредници на канала.

В хода на акция „ Хавала ”, против незаконната миграция и трафика на мигранти, са тествани 7019 лица, 4202
транспортни средства и 624 адреса.
Заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов съобщи, че уредниците са превеждали мигрантите даже с рейсове, камиони и кемпери.

Някои от тях даже употребявали коли за спешна помощ за транспорт, като по време на напредването си включвали светлинния сигнал, с цел да симулират, че са лекари, които возят болен пациент. Имало е случай
и на прилагане на катафалки.
Директорът на Групово дело „ Гранична полиция ” Росица Димитрова изясни, че профилът на мигрантите се е трансформирал – постоянно са нападателни и употребяват ножове.

92 –ма за каналджии са привлечени като обвинени в границите на акцията в цялата страна. Те са били част от високите етажи на пирамидата. В разрушената група през вчерашния ден е имало главен уредник, който не е българин.
„ Заплащането е ставало по метода
„ Хавала ” – посредством касиер, като парите са давани от ръка на ръка ”. Така съгласно управляващите се подсигурява трафикирането до крайната точка на мигрантите. Групата е следена към 1 година катО е работила през целия интервал. Предстои да се реши какви ограничения да бъдат взети по отношение на арестуваните.

Прокуратурата още веднъж настоя за увеличение на глобите за закононарушенията, свързани с трафикиране и каналджийство.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР