Жени бяха ранени по време на протест в Афганистан срещу

...
Жени бяха ранени по време на протест в Афганистан срещу
Коментари Харесай

Жени бяха ранени по време на протест срещу талибаните в Афганистан

Жени бяха ранени по време на митинг в Афганистан против талибаните, заяви азерската работа на Радио Свободна Европа. Според очевидци талибански бойци са стреляли във въздуха в опит да разпилян протестиращите дами.

В демонстрацията в столицата Кабул във вторник са взели участие към 130 дами. След предупредителните изстрели те са се пробвали да избягат, а в създалия се безпорядък някои са били ранени. Не е явен техният брой, нито тежестта на пострадванията им.

Демонстрацията се организира на фона на нови забрани за дамите в Афганистан. Преди дни талибанската власт подреди на водачите на таксита, които не съблюдават ислямския метод на обличане и които желаят да пътуват сами на по-големи дистанции.

Талибаните завзеха властта в Афганистан през август 2021 година Първоначално те уверяваха, че ще зачитат правата на дамите. След това обаче постановиха редица ограничавания. Сега множеството афганистанки не могат да работят. Момичетата нямат право да вървят на учебно заведение след 12-годишна възраст, а държавните университети са затворени за дами. Жени се позволяват само в частните висши учебни заведения, само че студентите там са разграничени едни от други съгласно пола.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР