Женевският автосалон, който винаги се е славил с изобилието на

...
Женевският автосалон, който винаги се е славил с изобилието на
Коментари Харесай

Автосалон Женева 2019: Поглед в бъдещето с 11 нови идеи за коли

Женевският автосалон, който постоянно се е славил с изобилието на концептуални коли и тази година не изневери на упованията. Покрай своите настоящи обичайни оферти, огромни и дребни производители демонстрираха своето виждане и желанията си за близкото и по-далечното бъдеще.

С редки изключения наклонността е една - прототипите имаха за основна тематика екологичните електрически транспортни средства.

Предлагаме на вашето внимание 11 от показаните на автошоуто хрумвания за нови коли в идващите няколко години.
 Снимка 410873
Източник:

Nissan IMq

Концептуалният кросоувър IMq е лек намек за това какво ще бъде третото потомство Nissan Qashqai. Но клатещите се порти, минималистичният салон с четири обособени седалки и технологията на увеличената действителност за лидера и пасажерите надали ще влязат в серийното произвеждане. Като хибридно задвижване с 1,5-литров бензинов двигател-генератор и два електродвигателя с обща мощ от 340 конски сили. Предполага се, че новият Nissan Qashqai ще се появи през 2020 година.
 Снимка 410872
Източник:

Skoda Vision iV

Електрическият стилен кросоувър за Skoda към този момент е традиция, само че този път наподобява, че в действителност става дума за електромобил от бъдещето, продажбите на който ще стартират през 2021 година. Vision iV е построена върху модулна платформа MEB, има обилни размери (дължина - 4665 мм) и моден външен тип с падаща линия. Вместо огледала - камери, а в кабината няма централен тунел. Два електродвигателя с общ потенциал 306 к. с. с предаване на предната и задната оси. А батерията обезпечава самостоятелен преход от 500 километра.
 Снимка 410874
Източник:

GFG Style Kangaroo

Зад това малко известното име е прикрито творението на известния Джорджето Джуджаро, който има компанията GFG Style. Самото " Кенгуру " е комбинация от суперавтомобил и SUV - несъмнено, електрически. Спортната кола разполага с два мотора с обща мощ 490 конски сили, задвижване на четирите колела и адаптивно окачване, което трансформира пътния луфт от 140 на 260 мм и твърдостта на возенето. Ускорението до 100 км/ч лишава 3.8 секунди, запасът на батерията с еленергия стига за 450 километра.
 Снимка 410875
Източник:

Seat el-Born

Още един елктромобил въз основата на архитектурата MEB на Volkswagen и наподобява, че това е плод на запазена марка инженеринг. Пред нас е Volkswagen I.D. под марката Seat, наименуван el-Born в чест на стилния квартал на Барселона и украсен в собствен личен жанр. Автомобилът е с мощ от 204 конски сили и е със задно задвижване. Батерията му обезпечава 420 км с едно възникване, el-Born форсира да 100 км/ч за 7,5 секунди.
 Снимка 410876
Източник:

Kia Imagine

Външността на корейския концепт е рисувана в немски дизайнерски център, тъй че колата се оказа софтуерно напреднала, само че не без ориенталска отмереност на линиите. Такива, споделят корейците, ще бъдат и всички следващи " зелени " коли на марката. А комплицираната графика на предната част е алюзия за по-нататъшното развиване на корпоративния жанр. Imagine е също по този начин хибриден седан и кросоувър, изработен с комизъм. Например, в салона има 21 екрана: те са сложени като подигравка на конкуренцията на автомобилните производители за надпреварата за обилие от цифрови повърхности.
 Снимка 409738
Източник:

Honda E Prototype

Honda превежда европейската си моделна гамая на електрическа двигателна сила и ще покаже през годината сериен стилен хечбек. А в Женева предлага да забележим прототипа Honda E Prototype, който е доста сходен на миналогодишния Urban EV: камери вместо огледала, дръжки на вратите, скрити в стелажите, а вместо радиаторна решетка - екран за лъчение на известия. Таблото се състои от три монитора, т.е. има пет екрана в кабината. Задвижването е на задната ос, самостоятелният пробег с едно зареждане на батерията е е единствено 200 километра.

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

Претенциозният суперавтомобил възражда марката Hispano Suiza, като дава обещание да бъде създаден единствено в 300 бройки на цена от 2,2 милиона евро. Автомобилът има лек въглероден корпус и необикновен мотор V10 5.2 от Lamborghini Huracan, който е оборудван с две турбини и два електрически компресора. В резултат на това елементът развива мощ от 1085 конски сили и форсира колата до 100 км/ч за 2,8 секунди. Първите серийни коли се планува да бъдат показани на клиенти още в края на тази година.

Citroen Ami One Concept

Свръхкомпактният концепт на Citroen - Ami One в Европа ще може да се ръководи без шофьорска брошура. А това е обещаващ вид за юношески автомобил. Машината тежи 425 кг. Максималната й скорост не надвишава 45 км/ч, а запасът от сила на батерията стига за изминаването на към 100 километра. Но цялостното й зареждане ще отнеме към два часа.
 Снимка 410878
Източник:

Subaru Viziv Adrenaline

Японците се пробват по-радикално да трансформират стила на своите коли и се опитат да сторят това в концепта Viziv Adrenaline. Новата философия се назовава Bolder, която се превежда като " по-дръзка ": мощно ръбест външен тип, мощен пластмасов комплект и ултра-технологична оптика. Концептът е с по-голям пътен луфт, ичистено тяло и жесток покрив с X-образен рисунък на каросерията. Може да се допусна, че ката от марката виждат бъдещия на Subaru XV.

Mitsubishi Engelberg Tourer

Кросоувърът взема назаем името си от ски курорта Енгелберг в Швейцария, само че японците няма да вършат специфичен модел за спортисти. Това е по-скоро проява на технологията и стилистиката на бъдещите кросоувъри на марката. Например, диодни ленти вместо обичайните фарове, солидна решеткана радиатора и съзнателно жестоко обрисувани странични стени. Хибриден силов елемент с 2.4литров бензинов мотор и два електрически мотора на предния и задния мост. Само на електричество, Engelberg Tourer може да пътува до 70 километра.

Aston Martin Lagonda All-Terrain

Английската марка към момента не е съумяла да показа първия си кросоувър DBX, а към този момент е на ред електрическата версия под марката Lagonda. Именно All-Terrain кросоувър през 2021 година ще се трансформира в първия сериен модел на марката Lagonda и ще бъде по-технологична опция на ултра-луксозните джипове Rolls Royce Cullinan и Bentley Bentayga. Техническите характерности към този момент се пазят в загадка до момента, само че е известно, че автомобилът ще има два електрически мотора, а батерията ще разрешава изминаването на 650 километра с едно зареждане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР