Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с

...
Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на парламента на Черна гора Иван Брайович

Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с ръководителя на Народното събрание на Черна гора Иван Брайович, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание . Двамата разговаряха в границите на 138-та Асамблея на Интерпарламентарния съюз, която се организира в Женева.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева означи обичайно положителните връзки сред двете страни и все по-задълбочаващото се секторно съдействие. На срещата бе очебийно, че географската непосредственост сред България и Черна гора благоприятства развиването на дейни стопански връзки. Според Цвета Караянчева за по-пълноценното потребление на тази даденост е належащо обезпечаването на по-добра транспортна съгласуваност сред двете страни. Има неизползвани благоприятни условия в туризма, хранително-вкусовата, металургичната, текстилната и мебелната индустрия, бе маркирано на диалога.
Цвета Караянчева акцентира, че европейската вероятност на Западните Балкани е измежду целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Подкрепяме постигането на осезателен прогрес по европейския път на обособените страни, учреден на правилото на самостоятелните им достижения, добави тя и изрази подготвеност да подкрепяме преговорния развой на Черна гора с парламентарна експертиза в региона на хармонизирането на законодателството.
Председателят на Народното събрание изрази удовлетворение от динамичното парламентарно съдействие. " След нашата среща в София през декември предходната година имаше извънредно сполучлива аудиенция на ръководителя на Комисията по външна политика Джема Грозданова в Подгорица ", добави Цвета Караянчева. Според нея активизираният парламентарен разговор дава съображение от позиция на европейската вероятност да се разиска провеждането на взаимно съвещание на комисиите по външна политика на двата Народното събрание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР