Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с

...
Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на парламента на Република Турция Исмаил Кахраман

Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с ръководителя на Народното събрание на Република Турция Исмаил Кахраман. Двамата разговаряха в границите на 138-ата Асамблея на Интерпарламентарния съюз, която се организира в Женева. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Турция е прилежаща на България страна, съдружник в НАТО и предпочитан за нас сътрудник в редица области, съобщи ръководителят на Народното събрание. Сред сферите на съдействие тя уточни миграцията и битката с тероризма, енергетиката, земеделието, отглеждането на животни и търговията. Стабилните и устойчиви връзки сред нас се основават на правилата на добросъседството и взаимното почитание, акцентира Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание означи, че страната ни дава висока оценка на визитата на министър-председателя Бойко Борисов в Република Турция през януари 2018 година и откриването на ремонтираната българска черква „ Свети Стефан “ в Истанбул. Така България и Турция насочиха положително обръщение за религиозната приемливост, акцентира Цвета Караянчева.
Тя поздрави турския си сътрудник за напъните на Турция за справяне с миграционния поток и уточни позитивния резултат от Споразуменията Европейски Съюз и Турция по миграцията, довели до действително понижаване на броя на незаконните емигранти, влизащи в Европейски Съюз. Отдаваме значимо значение на тристранния българо-гръцки-турски Център за полицейско и митническо съдействие, сподели още Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание акцентира, че сред парламентите на двете страни има положително равнище на съдействие. На диалога беше маркирано, че съществува забележителен капацитет за по-нататъшно развиване на търговско-икономическите връзки.
Цвета Караянчева съобщи, че чака на подговяната лидерска среща във Варна сред Турция и управленията на водещите институции на Европейски Съюз да бъдат разисквани значими за страните въпроси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР