Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с президента

...
Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с президента
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева разговаря с президента на Интерпарламентарния съюз сенатор Габриела Куевас Барон по време на 138-ата Асамблея на организацията

Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с президента на Интерпарламентарния съюз (ИПС) сенатор Габриела Куевас Барон по време на 138-ата Асамблея на организацията, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Председателят на Народното събрание поздрави Габриела Куевас Барон за заемания високоотговорен пост на президент на Интерпарламентарния съюз и добави, че страната ни цени високо дейната ѝ политическа активност както на национално, по този начин и на интернационално равнище и изключително нейния принос за одобряване ролята и смисъла на организацията.
От името на българските парламентаристи Цвета Караянчева изрази цялостна поддръжка за активността на Интерпарламентарния съюз. Тя означи, че България постоянно е взела участие в асамблеите на ИПС и се стреми да дава своя принос в полемиките и обсъжданите решения по настоящи въпроси от дневния ред.
Особена значимост придаваме на главната тематика на тазгодишния общоприет спор, обвързвана с проблемите на мигрантите и бежанците, добави ръководителят на Народното събрание. Тя е изключително настояща за България, която по силата на географското си състояние се намира на пътя на натоварен поток от бежанци.
Цвета Караянчева и Габриела Куевас Барон разискаха въпросите, свързани с представеността и присъединяване на дамите в парламентите и парламентарния живот на страните-членки. Председателят на Народното събрание увери, че България следва поредна политика на одобряване на правилото на равнопоставеност на дамите във всички сфери на публичния и политически живот на страната.
На срещата бе маркирана ролята и смисъла, което има дейното включване на младежите в политическия живот по настоящите за обществото проблеми. Ангажирането им при вземането на политически решения е от огромна значимост за одобряване на демократичните правила и спазването на правата на индивида в международен мащаб, бе общото мнение. Оценени бяха високо самодейностите по линия на ИПС, какъвто е да вземем за пример Форумът на ИПС на младите парламентаристи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР