Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя

...
Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с арменския си колега Ара Баблоян в рамките на 138-ата Асамблея на Интерпарламентарния съюз

Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с ръководителя на Националното заседание на Армения Ара Баблоян. Цвета Караянчева съобщи, че положителните връзки сред двете страни са построени на основата на дългогодишни исторически и културни връзки. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Двамата дадоха висока оценка на съдействието сред парламентите на двете страни като значим детайл от развиването на връзките сред България и Армения. Цвета Караянчева и Ара Баблоян показаха подготвеност да работят за задълбочаване на парламентарните контакти сред България и Армения.
Цвета Караянчева напомни, че до края на 2018 година следва да се подпише Меморандум за съдействие сред парламентите на двете страни. По думите на ръководителя на Народното събрание България и Армения имат положително съдействие в доста области, измежду които – стопанска система, просвета, обучение, просвета.
Цвета Караянчева подчертава на обмена в областта на науката, който се реализира въз основата на заинтригуваните университети в двете страни. Ара Баблоян означи значимостта на взаимните планове в региона на опазването на здравето.
Председателят на Народното събрание срещна арменския си сътрудник с триумфите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР