Женева - Изключително рядък син диамант беше продаден на чук

...
Женева - Изключително рядък син диамант беше продаден на чук
Коментари Харесай

Bleu Royal диамант, скъпоценен камък от върха на своя клас, се продава за близо 44 милиона долара на търг на Christie`s

Женева - Изключително необичаен наследник елмаз беше продаден на чук в Женева във вторник, продаден за съвсем 44 $ милиона, което го прави един от най-скъпите диаманти, продавани в миналото на търг, сподели Christie's. С тегло 17,61 карата, Bleu Royal е най-големият вътрешно безукорен изтънчен блестящо наследник драгоценен камък, който в миналото се е появявал за продажба в историята на търговете.

Това беше звездният лот в поредност от първокласни продажби в Женева този месец, които също включват продукти от филмовата история, в това число перли, носени от Одри Хепбърн и независимо гравиран часовник на Марлон Брандо.

Bleu Royal се очакваше да донесе сред 35 и 50 милиона $ на търга на Christie's Magnificent Jewels.

След натоварен седемминутен кръг на наддаване сред трима евентуални купувачи, той беше сграбчен от неизвестен частен колекционер за 39,505 милиона швейцарски франка ($43,8 милиона), в това число налози и такси.

Oppenheimer Blue, който донесе $57,5 милиона на търг през 2016 година и е единственият елмаз, който Christie's е продавал за повече от Bleu Royal във вторник.

Конкурентната аукционна къща Sotheby's в това време продаде De Beers Cullinan Blue предходната година за малко над $57 милиона. < /p>

Отделна онлайн ликвидация на бижута, която продължава до 16 ноември, включва перлената огърлица, носена от Хепбърн във кино лентата от 1953 година „ Римска почивка “.

Хепбърн, която играе принцеса в сантименталния филм комедия, го избра от селекция, препоръчана от австро-унгарския бижутер Furst, и го върна по-късно с подписана фотография.

Продава се от европейски колекционер и има начална цена от 18 000 швейцарски франка ($20 000).

$5 милиона за часовника " Апокалипсис в този момент " на Марлон Брандо

В обособената ликвидация на часовници Passion for Time на Christie в понеделник, часовникът, носен от Брандо във кино лентата за Виетнамската война от 1979 година „ Апокалипсис в този момент “ беше продаден за малко над 5 милиона $.

Rolex GMT-Master от към 1972 година има ръчно гравирано „ M. Brando “ на гърба от самия притежател на Оскар американски артист.

„ Гравюрата е към момента остра, тъй че можем да си представим, че този часовник е бил носен, само че не прекалено много “, сподели Ели Файон, младши експерт по часовници в Christie's Женева, пред AFP преди продажбата.

Брандо го подари на осиновената си щерка Петра през 1995 година която по-късно го даде на брачна половинка си през 2003 година в брачната им нощ. Беше продаден на търг през 2019 година за 1,95 милиона $.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР