Женева е следващата спирка за Григор Димитров. Навръх 32-ия си

...
Женева е следващата спирка за Григор Димитров. Навръх 32-ия си
Коментари Харесай

Григор Димитров прие покана за турнир навръх рождения си ден

Женева е идната спирка за Григор Димитров. Навръх 32-ия си рожедн ден първата ракета на България в мъжкия тенис одобри поканата да взе участие с „ уайлд кард “ в шампионата от сериите ATP 250. Турнирът започва на 20 май, като ще продължи до 27-ми.

Надпреварата на червени кортове е с общ награден фонд от 562 815 евро и се явява последната инспекция за тенисистите преди Ролан Гарос (28 май – 11 юни).

Най-добрият български тенисист получи покана от уредниците да взе участие в главната скица. Това ще е третото му включване в конкуренцията (след 2019 и 2021 г.). Димитров взе участие в продължаващия Мастърс в Рим, където отпадна в третия кръг от международния номер 1 Новак Джокович.

Официалният уебсайт на шампионата показва българския тенисист с ласкави думи:

„ Победителят от ATP финалите през 2017 и някогашен номер 3 в света, троент полуфиналист в шампионатите от Големия шлем, Григор Димитров остава един от най-харесваните играчи в Тура. Със своя страховит бекхенд с една ръка неговата игра радва тенис пуристите. В последните два шампионата той записа загуби от Карлос Алкарас и Новак Джокович след здрава борба. Григор Димитров идва в Женева с огромна упоритост и има оръжията да бъде забъркан в борбата за купата “.

Водач на схемата в швейцарския град ще бъде четвъртият в света Каспер Рууд от Норвегия, първенец от последните две години, а присъединяване ще вземе още един тенисист от топ 10 – Тейлър Фриц (9).

Етикети: Григор ДимитровЖеневатенис
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР