ЖЕНЕВА (AP) — UBS отчете във вторник загуба преди данъци

...
ЖЕНЕВА (AP) — UBS отчете във вторник загуба преди данъци
Коментари Харесай

Швейцарската банка UBS отчита загуба преди данъци през 4-то тримесечие, планира обратно изкупуване на акции след приключване на сделката с Credit Suisse

ЖЕНЕВА (AP) — UBS регистрира във вторник загуба преди налози за четвъртото тримесечие от повече от $750 милиона, до момента в който швейцарският банков колос продължава да интегрира своя дълготраен противник Credit Suisse след оркестрирано от държавното управление обединение.

Базираният в Цюрих заемодател регистрира загуби преди облагане с налози от 751 милиона $ през тримесечието, което включва загуби от повече от половин милиард $, свързани с инвестиция в SIX Group, която ръководи главния фондов пазар в Швейцария. Нетната загуба през тримесечието възлиза на 278 милиона $.

UBS съобщи, че чака да приключи сливането на Credit Suisse до края на второто тримесечие на тази година и сливането на интервенциите на двете банки в Швейцария до края на третото тримесечие. Компанията възнамерява да усили дивидента си за финансовата 2023 година с 27 % и съобщи, че ще възобнови противоположното изкупуване на акции през втората половина на годината.

„ Докато преминем към идната фаза от нашето пъту...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР