ЖЕНЕВА (АП) — На някои руски спортисти ще бъде разрешено

...
ЖЕНЕВА (АП) — На някои руски спортисти ще бъде разрешено
Коментари Харесай

МОК потвърждава, че руските спортисти могат да се състезават на Олимпиадата в Париж с одобрен неутрален статут

ЖЕНЕВА (АП) — На някои съветски спортисти ще бъде позволено да се състезават на Олимпиадата в Париж през 2024 година, сподели МОК в петък, в решение, което отстранява опцията на обща възбрана заради нахлуването в Украйна.

Решението на Международния олимпийски комитет удостовери ходовете, които стартира преди една година за реинтегриране на Русия и нейния боен съдружник Беларус в световните спортове, и девет месеца откакто прикани ръководството на спорта органи да търсят способи да разрешат на обособените спортисти да се състезават.

Въпреки че формалната позиция на МОК беше предстояща, времето изненада някои олимпийски наблюдаващи, откакто предходната седмица в Париж отчети допускаха, че от дълго време обещаваното решение ще пристигна през март.

Все още зависи от управителния орган на всеки спорт, който организира свои лични олимпийски надпревари, да оцени и наложи безпристрастен статут на обособени спортисти, които не са подкрепили интензивно войната и не са наети с военни или държавни организации за си...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР