ЖЕНЕВА (AP) — Когато олимпийското движение и международният футбол преживяха

...
ЖЕНЕВА (AP) — Когато олимпийското движение и международният футбол преживяха
Коментари Харесай

След като преживели корупционни кризи, Олимпийските игри и футболът се опитват да позволят на президентите да останат по-дълго на власт

ЖЕНЕВА (AP) — Когато олимпийското придвижване и интернационалният футбол претърпяха доста обществени корупционни рецесии, и двете се съгласиха да лимитират мандатите на своите президенти в опит да ги защитим в бъдеще. Сега всички са на път да анулират политиката.

Ограничаването на мандата на техните президенти до 12 години беше опит да се лимитират кликите на властта и покровителството, които могат да разрешат процъфтяването на неприятно държание.

Международният олимпийски комитет го направи, откакто абсурдът с наддаването в Солт Лейк Сити избухна преди 25 години и FIFA в последна сметка го последва, откакто беше опетнена от друга вълна от обвинявания в подкупи през 2015 година

Този дирек на положителното ръководство сега е изправен пред отпор в МОК и европейската футболна организация УЕФА, които се движат към това да разрешат на своите президенти, надлежно Томас Бах и Александър Чеферин, да имат 16 или 15 години на върха.

Преди годишния си конгрес през февруари УЕФА възнамерява...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР