ЖЕНЕВА — Съветът на ООН по правата на човека гласува

...
ЖЕНЕВА — Съветът на ООН по правата на човека гласува
Коментари Харесай

Правозащитният орган на ООН прие първата резолюция за защита на правата на интерсексуалните хора

ЖЕНЕВА — Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида гласоподава в четвъртък за приемане на резолюция, предопределена да отбрани правата на интерсексуалните хора, първата самодейност на този тип, който дипломати и правозащитни групи описаха като незабравим миг за правата на индивида.

Двадесет и четири страни гласоподаваха в поддръжка, двадесет и три се въздържаха и нито една не гласоподава срещу резолюцията, която беше инициирана от Финландия, Южна Африка, Чили и Австралия.

Организация на обединените нации цитира специалисти, съгласно които 1,7% от бебетата се раждат интерсексуални, дефинирани като притежаващи полови характерности, които не дават отговор на бинарните показа за мъже или жена.

Резолюцията приканва страните да се „ борят с дискриминирането, насилието и нездравословните практики против лица с вродени вариации в половите характерности и да се оправят с първопричините за тях “, както и да оказват помощ на интерсексуалните хора „ да осъзнаят използването на най-високия постижим стандарт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР