Жена в центъра на случай на смъртоносно отравяне казва, че е купила гъби от бакалин и супермаркет

...
Жената в центъра на предполагаем случай на отравяне с гъби,
Коментари Харесай

Жената в центъра на предполагаем случай на отравяне с гъби, който уби трима души в Австралия, твърди, че е купила съставките от два отделни магазина, според изявление, което тя е дала на полицията, цитирано от обществения оператор ABC.

48-годишната Ерин Патерсън каза, че иска да „изясни досиетата“, тъй като е била „изключително стресирана и потисната от смъртта“ на близките си, цитирана от нея в изявление до полицията, цитирано от ABC в понеделник.

Патерсън сервира домашно приготвена храна на бившите свекъри Дон и Гейл Патерсън, сестрата на Гейл Хедър Уилкинсън и съпруга на Хедър, Иън Уилкинсън, които бяха гости в дома й в провинциалния град Леонгата на 29 юли, според полицията на Виктория.

Сред четиримата роднини, дошли за обяд, трима от тях са починали със симптоми на отравяне с гъби „смъртоносна шапка“, каза полицията по време на брифинг за пресата миналата седмица. Един остава в критично състояние в болница.

Отделът за убийства на полицията във Виктория, който разследва случая, призова хората да стоят далеч от дивите гъби и да ядат само тези, които се предлагат в супермаркетите, докато се опитват да изяснят подробностите по случая.

Но Патерсън твърди, че е купила сушени гъби от азиатски бакалин в Мелбърн преди месеци и гъби от верига супермаркети наскоро.

Тя каза, че и двата комплекта гъби са били използвани в говеждо уелингтън, което е приготвила и сервирала на семейния обяд, съобщи ABC, цитирайки изявлението на Патерсън.

„Надявам се това изявление да помогне по някакъв начин. Вярвам, че ако хората разбираха по-добре историята, нямаше да прибързват с преценката си“, каза Патерсън в доклада.

„Сега съм съсипан от мисълта, че тези гъби може да са допринесли за болестта, от която страдат моите близки. Наистина искам да повторя, че нямах абсолютно никаква причина да нараня тези хора, които обичах.”

Патерсън не е арестуван или обвинен за смъртта.

В сълзлив разговор с местните медии пред дома й миналата седмица Патерсън преди това отрече да е извършила нещо нередно.

 Преподобният Иън Уилкинсън остава критично болен в болница след смъртта на съпругата му Хедър. class= Преподобният Иън Уилкинсън остава критично болен в болница след смъртта на съпругата му Хедър. Австралийски музей на Армията на спасението/Facebook

Пълното изявление на Патерсън пред полицията на Виктория не е публикувано. По-късно беше получено и от вестник The Age, който публикува доклад, който съответства на докладите на ABC.

Полицията на Виктория отказа да коментира изявлението.

„Няма допълнителна актуализация на разследването и ние няма да коментираме конкретни части от него на този етап“, каза полицията пред CNN във вторник.

Говеждо уелингтън е печено ястие, което включва обвиване на дълго филе, нарязано в тесто, с плънка от пастет или гъби.

В първоначалния си разказ миналата седмица полицията каза, че двете деца на Патерсън са присъствали на семейния обяд в края на юли, но не са яли храната.

Въпреки това, според доклада на ABC, в изявлението на Патерсън се казва, че децата са били на кино. На следващата вечер тя сервира остатъци, но изстърга гъбите за децата, защото те не ги харесват.

Полицията каза, че е претърсила дома на Патерсън в събота и е иззела редица предмети за съдебно-медицински тестове. Полицията казва, че не е предупредена за случилото се и че разследването продължава.

Хилари Уайтман от CNN допринесе за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР