Майка, която е сготвила уж смъртоносен обяд с гъби, признава, че е излъгала ченгетата

...
Жената в Австралия, която е сготвила храна с помощта на
Коментари Харесай

Жената в Австралия, която е сготвила храна с помощта на гъби, за които се подозира, че са причинили смъртта на трима нейни роднини, даде писмено изявление пред полицията в петък, настоявайки, че смъртните случаи са трагичен инцидент.

Ерин Патерсън, която не е обвинена във връзка със случая, обхванал Австралия, каза, че тя също е била хоспитализирана, след като е изяла говеждото уелингтън. Властите казват, че 70-годишните свекъри на Патерсън, Дон и Гейл Патерсън, както и 66-годишната сестра на Гейл, Хедър Уилкинсън, са показали симптоми, свързани с поглъщането на смъртоносни гъби, преди да умрат след обяда в Домът на Патерсън в град Леонгата на около 70 мили югоизточно от Мелбърн на 29 юли.

Мъж, осъден за убийство на съседи в спор за градински маркуч

Съпругът на Хедър Уилкинсън, Иън Уилкинсън, 68, беше също остана в критично състояние след консумация на гъбите. Той остава в болница, докато чака за чернодробна трансплантация. Миналата седмица полицията каза, че Патерсън се третира като заподозрян в тяхното разследване на смъртта, но че детективите са отворени. Все още не е определено, че гъбите са причинили смъртните случаи.

„Сега искам да изчистя досиетата, защото бях изключително стресиран и съкрушен от смъртта на близките ми“, Патерсън, 48 , каза в нейното писмено изявление до полицията на Виктория, съобщи Австралийската радио и телевизионна корпорация (ABC) в понеделник. Тя добави, че е „опустошена от мисълта, че тези гъби може да са допринесли за болестта, от която страдат моите близки.“

„Наистина искам да повторя, че нямах абсолютно никаква причина да нараня тези хора, които аз обичана“, написа Патерсън.

Патерсън също каза, че съжалява, че е последвала съвета да даде на полицията интервю „без коментар“ след смъртта. „Сега много съжалявам, че не отговорих на някои въпроси, следвайки този съвет предвид кошмара, в който се превърна този процес“, написа тя, наричайки самото интервю „ужасяващо и провокиращо безпокойство“.

Тя също така опроверга първоначалните полицейски доклади, че децата й са присъствали в къщата по време на храненето, но не са яли храната. Вместо това тя казва, че децата са отишли ​​на кино преди обяда и че са изяли остатъците на следващата вечер. Патерсън каза, че децата не обичат гъби, така че тя ги изстърга от храната, преди да сервира храната.

Патерсън каза, че се е нуждаела от болнично лечение за болки в стомаха и диария, след като е изяла злополучното ястие, и са й дали „лекарство за защита на черния дроб“. Тя също така запази това, което беше останало от уелингтъна, когато другите й гости се разболяха сериозно, като здравните служители се свързаха с нея относно това, което може да е причинило тежката болест. Останките от ястието бяха предадени на болнични токсиколози за анализ.

Патерсън твърди, че гъбите, включени в ястието, са смес от манатарки, закупени от известна верига супермаркети, и сушени гъби, които тя би купила купени месеци преди хранене в азиатски магазин за хранителни стоки в Мелбърн. Въпреки че не успя да идентифицира конкретния магазин в последния случай, здравните служители й изпратиха изображения на опаковки с гъби, маркирани с ръкописни етикети, които приличаха на опаковките, които тя им беше описала.

Патерсън също говори за съобщава, че полицията е иззела дехидратор за храна от сметище, което потвърждава, че принадлежи на нея. Тя призна, че е излъгала ченгетата, че се е отървала от устройството „преди много време“ и че е говорила за дехидратора с децата си в болницата, когато бившият й съпруг, чиито родители починали, след като изяли уелингтън – попита я: „Това ли използва, за да ги отровиш?“ Патерсън обясни, че се страхувала да не загуби попечителството над децата си и в паника решила да зареже устройството.

Тя добави, че е била близка със свекърите си дори след като се е отчуждила от нея съпруг, Саймън Патерсън, който също трябваше да присъства на храненето, но отмени „преди деня“.

„Изпитвах дълбока любов и уважение към родителите на Саймън и насърчих децата си да прекарват време с техните баби и дядовци, тъй като вярвах, че са изключителни примери за подражание“, написа тя.

Полицията казва, че разследването на смъртта все още е в ход.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Получавайте най-големите новини и скандали на Daily Beast направо във входящата си кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР