Жената търпяла всекидневни побои само от страх мъжът й да

...
Жената търпяла всекидневни побои само от страх мъжът й да
Коментари Харесай

Внесоха обвинителен акт срещу мъжа, убил със сап жена си в Могилино

Жената търпяла всекидневни побои единствено от боязън мъжът й да не насочи експанзията против двете им деца

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт против 61-годишен мъж за ликвидиране на брачната половинка си - закононарушение по член 116, алинея 1, т.6, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Обвинението против П.Б. е за това, че на 12.06.2021 година в с. Могилино, обл. Русе, съзнателно умъртвил С. Б., като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшата, с особена свирепост и в изискванията на домашно принуждение.

П.Б. малтретирал всекидневно брачната половинка си, като по незначителни мотиви ѝ нанасял побой. Независимо от систематичния тормоз и физическа експанзия, на които била подложена, потърпевшата не се оплаквала на никого и не подавала сигнали против брачна половинка си, защото се страхувала, че той може да насочи експанзията си към двете им деца.

На 12.06.2021 година обвиненият още от сутринта почнал да пие алкохол и да демонстрира експанзия по отношение на жена си. Не му харесал метода, по който потърпевшата правела връзки, с цел да върже доматите в градина. Това станало мотив да вземе мотика и със сапа да нанесе побой на жена си. След час мъжът отново провокирал скандал, като почнал да я упреква в невярност. Агресията му ескалирала и под въздействието на използвания алкохол той траял да тормози потърпевшата, като ѝ нанесъл втори побой. Оставил я да лежи в леглото, където вследствие на породените контузии дамата умряла.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража ".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР