Жената не трябва да търси любовта на мъжа. Тя сама

...
Жената не трябва да търси любовта на мъжа. Тя сама
Коментари Харесай

Петър Дънов: За Жената и Мъжа

Жената не би трябвало да търси любовта на мъжа. Тя сама би трябвало да е извор, от който извира любовта. Тя да обича, няма за какво да чака да бъде обичана!

Жената и мъжът са стъпала, посредством които се учим по какъв начин да живеем с Бога. Жената е минус, а мъжът – плюс. Обаче същинското проявяване се явява все в негативните полюси, течението отива все от плюс към минус. Жените носят културата в този момент. Мъжът е алфа, а дамата – омега на нещата, там е ориентирана цялата сила.

Две дами могат да живеят при един мъж, единствено когато едната се самоотрече в интерес на другата.

Мъжът е изискване за покачване на дамата и дамата е изискване за покачване на мъжа. Жената търси в мъжа едно възвишено създание от Божествения свят. Мъжът би трябвало да стане проводник на духа, тъй като дамата търси духа в света. Идеалът на дамата е духът; а идеалът на мъжа е душата.

Вие изпитвате същинска обич и се чувствате въодушевени, като срещнете жена, която има дух и душа, разум и сърце. Мъжът би трябвало да се въодушевява, като срещне такава жена.

Ако дамата може да усъвършенства характера на мъжа си, тя има обич. Ако мъжът направи същото с жена си, той има обич.

Никога дамата не би трябвало да плаче пред мъжа си, нито мъжът пред жена си.

“Жена “ от санскритската дума „ зео “ значи „ живот “ на български. „ Мъж “ произлиза от санскритската дума „ манас “, което значи създание, което мисли.

В какво се състои мъжеството? Аз назовавам мъж оня, който може да застане на страната на слабите. Аз назовавам жена единствено онази, която може да превързва раните на страдащите.

Мъжът може да изправи дамата, само че не със мощ. Жената може да изправи мъжа, само че не с думи. Жената може да изправи мъжа с обич, а мъжът може да изправи дамата с мъдрост.

Жената би трябвало да има независимост, само че при изискване че може да я употребява като гради върху нея щастието и здравето на своя мъж. Жена, която не е свободна, мъжът й не е благополучен.

Мъжът, в случай че мисли, че може да наложи канон на една жена, той се лъже. И в случай че дамата мисли, че може да наложи някакъв канон на мъжа, и тя се лъже. И мъжът, и дамата всеки път си остават такива, каквито са родени. Добрата жена се ражда добра, и положителният мъж се ражда добър.

Ако мъжът приказва истината, дамата няма да се съмнява в него.

Жената е противоположният полюс на мъжа. Мъжът обективно може да види себе си единствено в дамата. И дамата може да види себе си обективно единствено в мъжа. Мъжът е огледало за дамата, а дамата е огледало за мъжа. Ако се схваща индивидът по този начин, тогава мъжете и дамите няма да се съблазняват и да са недоволни едни от други.

Мъжът и дамата се съединяват, с цел да се развиват. Женитбата е нужна, с цел да се развиват и мъжът, и дамата, да получават нови качества и да учат законите.

Ако мъжът удари една жена, тогава ще пристигна огромната астрална змия-жена, и ще му даде подобен урок, че с години ще го помни.

Ако мъжете и дамите се съединят в името на тези закони, които съществуват в природата, те могат да преобразят света!

Мъжът показва основния мозък в човек, посредством който е обвързван с външния свят. Жената показва слънчевия възел, посредством който е обвързвана с вътрешния, с Божествения свят. Слънчевият възел има отношение към цялата галактика, по тази причина дамата е по-близо до Божествения свят от мъжа. Това, което човек възприема посредством слънчевия възел или посредством симпатичната нервна система, е по-вярно от това, което възприема посредством основния мозък.

Жената би трябвало да бъде по-силна в астралния свят, а мъжът би трябвало да бъде по-силен в умствения свят. Като влезе в любовта на мъжа, дамата да усеща, като че лъха приятна студенина от него към нея, откакто е била нажежена в топлината си. Под топлината на дамата всичко пораства и се развива. А за разбирането и приложението на любовта се изисква студенина, при която плодовете не се скапват.

Ако дамата гледа на живота като на божествена демонстрация, тя няма да се усеща лимитирана и ще позволява въпросите си вярно. Такава жена никой мъж не може да ограничи.

Жената не би трябвало да търси любовта на мъжа. Тя сама би трябвало да е извор, от който извира любовта. Тя да обича, няма за какво да чака да бъде обичана!

Днес хората се опасяват от дреболии. Мъжът се опасява да не го напусне жена му, дамата се опасява да не я напусне мъжът й. Защо се опасяват? Кой ги е свързал? Само връзката на любовта е безконечна и неразривна. Ако сте свързани с Божията Любов, никаква мощ в света не е в положение да унищожи тая връзва.

Като се съберат мъж и жена да живеят дружно, единият от тях би трябвало да бъде преподавател, а другият – преподавател. Не се борете за състезание. Ако мъжът има трептения, които могат да издигнат мозъка на дамата, тя да му даде място на преподавател, да не споделя: „ Аз не обичам да се покорявам! “ Да се подчиняваш, значи да възприемаш силата и да я обработваш. Това е просвета!

От огромно значение е какъв човек те обича. Ако те обича елементарен човек, и ти ще станеш елементарен. Ако те обича надарен човек, ще станеш надарен. Ако те обича талантлив, ще станеш талантлив.

Мъжът обича жена си, до момента в който е здрава и красива. Щом се разболее и изгуби хубостта си, той престава да я обича. Същото се отнася и до дамата. Достойно е да обичаш неверен и противен човек. Силният може да обича всички хора и да им дава повод към положителното и красивото в света.

Чудни са хората, като разправят, че някой мъж, върви с някоя жена. Като върви, какво от това? На вас какво ви пречи това? Господ ги е направил да вървят. Щом като Господ им е споделил да се обичат, аз съм на тяхна страна. Правилното е това: да не се меси в непознати работи.

Ако мъжът има непотребна сила, дано я насочи към друга жена, само че рационално, в случай че пък дамата има непотребна сила, дано я насочи към различен мъж, само че почтено и рационално. Обмяната е нужна.

Когато мъжът обича една жена, това е подарък от Бога за него и благословение за нея от Бога.

Ако мъж и жена се обичат, тях в божествения свят към този момент са ги оженили, без значение от това, дали тук имат някакъв документ или не. За невидимия свят е значимо по какъв начин ще устои човек на любовта си, ще я резервира ли до дъно, или след година-две ще я загуби.

Ако няма мъж и жена, не може да има и човек. Затова всеки си търси половината. Ще търсиш своята половина из целия свят и като я намериш ще се ожениш за нея. Това е бракът, това е целият човек.

Жената би трябвало да пристигна на фронта на живота, с цел да избави света. Мъжът проповядва, само че дамата би трябвало да осъществя това, което мъжът проповядва, с цел да се избави светът.

Инфо: ViaraNews

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР