Жената на загиналия при учение над Черно море майор Валентин

...
Жената на загиналия при учение над Черно море майор Валентин
Коментари Харесай

Жената на загиналия пилот подозира, че се прикрива ръководна грешка

Жената на починалия при обучение над Черно море майор Валентин Терзиев подозира, че се прикрива неточност на управителния екип на полета, при който почина майор Валентин Терзиев.

Пред Нова тв Димитрина Попова описа, че в първите дни след рухването е разговаряла с десетки сътрудници на Терзиев, с цел да се опита да разбере по какъв начин се е стигнало до рухването на самолета. В следствие обаче информацията ставала все по-малко.

" Този полет е воден от някой началник полети. Докарали са го за мен до подобен излаз. И са разчитали най-после, че за 5 секунди ще се оправи и ще обърне самолета. Не е взимал самичък решенията. През цялото време поддържа връзка – разбрахте ли с кого е поддържал връзка – не. Не споделят. Завършекът на задачата може и да е пилотска неточност. Но за какво споделят " Полета протичаше обикновено ". Какво значи? Излез и кажи кой ръководеше, по кое време излетя, къде? Това е обучение. Не е загадка. Когато всичко е било изправено и някой те е управлявал. И виждайки, че има нарушаване на сигурността, а той те води натам... за мен това си е просто... дори не преднамерено, а съзнателно ликвидиране ", счита е дамата на починалия водач.

По думите ѝ целта е трябвало да се пусне на височина от 9000 метра. Тя обаче е била пусната на 5000 метра, парашутът на целта се е скъсал и тя е почнала да пада внезапно към морето, което е принудило Терзиев да я следва до към 2000 метра със скорост от 900 км/ч.

" Скъсал се е парашутът и тя е падала доста бързо. Той е бил заставен да завиши скоростта. Според мен е снишен доста ниско, гонейки задачата. Тук виждам… неточност на управителен пост, че някой виждайки какво е станало с задачата, не е отсрочил стрелбата ", безапелационна е Димитрина Попова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР