Жената на Васил Божков Елена Динева най-вероятно няма да бъде

...
Жената на Васил Божков Елена Динева най-вероятно няма да бъде
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Падат обвиненията на жената на Васил Божков?

Жената на Васил Божков Елена Динева най-вероятно няма да бъде съдена по така наречен хазартно дело на мъжа й. Очаква се обвиняванията против нея да бъдат прекъснати, научи Lupa.bg от източници от правосъдната система. Това ще се удостовери през април, когато обвинителният акт на олигарха бъде подготвен, а някои от неговите обвинявания и на брачната половинка му бъдат прекъснати.

Според прокуратурата, Елена Динева е била осведомена в елементи със покупко-продажбите на Божков в хазарта. Още при задържането си през 2020 година тя обаче съобщи, че взе участие в управата на няколко сдружения, които нямат нищо общо с хазарта. Едното съществува от 19-20 години, в други три е вложител. Нито едно от тези сдружения няма присъединяване в Националната лотария. Елена е в управителните препоръки на две  фондации - " Тракия " и " Българско изкуство ", като за " Българско изкуство " сподели, че спонсорира тази фондация за издаване на книги и албуми, които не са с огромни тиражи.



Срещу Васил Божков има повдигнати 19 обвинявания. Най-голямото дело по тях е за неплащане на стотици милиони за налози. От него обаче още преди години бяха отделени материали и бе формирано и друго следствие – за така наречен престъпна част. По него се проверява незаконна група за убийства, изнудвания, изнасилвания и други Прокуратурата в никакъв случай не е съобщавала защо тъкмо се проверява Божков по това дело.

Има единствено неофициална информация, че става дума за покушенията против неговите някогашни съперници в хазартния бизнес Йордан Динов, убит в центъра на София през 2012 година, и Манол Велев, по който бе стреляно през 2007 година След това той изпадна в кома и умря през 2022 година По това дело Божков е обвинен като подстрекател. Според прокуратурата има данни за подбуждане и към убийствата на още двама души, чиито букви са А.П. и Б.С.

Припомняме, че при гледането на ограниченията за неотклонение на част от задържаните около Божков през 2020 година се говореше за свидетелски показания, които го свързвали с несполучливия атентат против Алексей Петров през през 2015 година За него бе наказан украинецът Роман Логвиненко.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР