Жената, която вчера вечерта беше блокирана от протестиращи в София

...
Жената, която вчера вечерта беше блокирана от протестиращи в София
Коментари Харесай

Жената, която се вряза в протеста на Ситняково: Просто искам да се придвижвам свободно

Жената, която през вчерашния ден вечерта беше блокирана от протестиращи в София на бул. „ Ситняково “ дружно с двете си деца, сподели, че единственото, което желае, е да се придвижва свободно. Тя отхвърли повече мнения по проблема, заяви бТВ.

На 40-ия ден от митингите в София се стигна до ескалация на напрежението, откакто дамата опита да премине през блокадата пред румънското посолство.

Часът е 9 вечерта. От трибуната на митинга пред Министерския съвет юрист Николай Хаджигенов приканва за обсада на кръстовището сред бул. „ Ситняково и бул. „ Шипченски проход “.

35 минути по-късно бул. „ Ситняково “ е блокиран. Настава безпорядък в придвижването по кръстовището.
В продължение на 25 минути на фрагментите не се виждат произшествия измежду скандиращите. Отсъстват и представители на полицията.

Около 22 ч. бял автомобил навлиза измежду блокадата. Стига се до спора сред протестиращите и шофьорката на автомобила. Зад кормилото на белия автомобил е жена, на задната седалка има две деца, на 2 и на 9 години.

В 22:09 ч. на мястото на случая в посока от бул. „ Гео Милев “ идва полицейска кола. Минути по-късно на място идват и коли на жандармерията.

От Министерство на вътрешните работи през днешния ден обясниха, че дейностите на протестиращите са били нерегламентирани и по тази причина чиновници на реда там не е имало. Получили са сигнал за случая.
Напрежението е потушено, автомобилът с вреди по него се изтегля, а всички взели участие в спора са извикани на разпит в Първо районно.

След среднощ дамата си потегли от районното. Срещу нея до момента няма подадена тъжба. Трима са задържани за нанасяне на вреди по автомобила.

Днес тя отхвърли да се срещне с екипа ни. Каза, че единственото, което желае е да се придвижва свободно. В районното са арестувани трима души поради нанесените вреди на автомобила.

От столичната полицията предизвестяват да се кара с нараснало внимание поради митингите. Подчертават, че заради „ безапелационния отвод на уредниците да съблюдават условията на закона, Столична дирекция на вътрешните работи не обезпечава провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е напълно на хората, които се самоопределят като уредници на противозаконните дейности, както и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища, прецизираха от полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР