Жената, която е починала от коронавирус у нас, е пристигнала

...
Жената, която е починала от коронавирус у нас, е пристигнала
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! Първата жертва на коронавируса в България е от Монтанско

Жената, която е умряла от ковид у нас, е пристигнала в болничното заведение в доста тежко положение. Още на вратата е била интубирана. Въпреки положените неимоверни старания, лечебните мероприятия не са дали резултат, заяви в предаването „ Лице в лице “ по bTV ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА и началник на Националния действен щаб за битка с ковид.
Жената е умряла в 15.40 ч. през днешния ден. Състоянието на брачна половинка ѝ също не е удобно. Той към момента не е интубиран, само че има тежки белодробни проблеми. Проучване на организация BulNews откри, че това са мъжът и дамата от монтанското село Василовци, за които по-рано през днешния ден съобщихме.
„ Двамата дават отговор на профила на множеството умряли пациенти по света. Тя е с претърпяна сърдечна интервенция, сърдечносъдови болести. Доста скорострелно се е развило болестта “, уточни ген. Мутафчийски. Сутринта той видял рентгеновата фотография от белия дроб на пациентката. „ Такава кошмарна фотография не съм виждал “, разкри той.
Ген. Мутафчийски посочи, че решенията на щаба са целесъобразни, а не наложителни. Но въпреки всичко е желателно те да се съблюдават. Според него, ограниченията, които подхваща страната, са задоволителни. "Децата са най-пощадената група от заболелите ", сподели той. По думите му, ограниченията, които се подхващат сега, са малко по-засилени от предходни сходни епидемии. "Никой сега не знае кои ограничения са най-подходящи за тази зараза ", изясни той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР