Жената, която е починала от коронавирус у нас, е пристигнала

...
Жената, която е починала от коронавирус у нас, е пристигнала
Коментари Харесай

Шефът на ВМА за първата жертва на коронавируса: Такъв кошмар не съм виждал

Жената, която е умряла от ковид у нас, е пристигнала в болничното заведение в доста тежко положение. Още на вратата е била интубирана. Въпреки положените неимоверни старания, лечебните мероприятия не са дали резултат. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА и началник на Националния действен щаб за битка с ковид.

Жената е умряла в 15.40 ч. през днешния ден. Състоянието на брачна половинка ѝ също не е удобно. Той към момента не е интубиран, само че има тежки белодробни проблеми.

„ Двамата дават отговор на профила на множеството умряли пациенти по света. Тя е с претърпяна сърдечна интервенция, сърдечносъдови болести. Доста скорострелно се е развило болестта “, уточни ген. Мутафчийски.

Сутринта той видял рентгеновата фотография от белия дроб на пациентката. „ Такава кошмарна фотография не съм виждал “, разкри той.

В Плевен и двамата пациенти са във фаза на излекуване. В Габрово на пациентката в по-лошо положение ѝ изтеглена течност 1,5 литра от белите дробове. Дихателните ѝ индикатори са се подобрили и тя е в положително положение.

„ Медицинската сестра от Габрово е без признаци на болст. Тя е в доста положително положение “, сподели шефът на ВМА.

По отношение на най-новия случай на инфектиран с COVID-19 – доктор от София, той сподели: „ Пациентката дава отговор изцяло на профила на такива пациенти. Тя е пътувала първо в Англия, по-късно в Испания, на научни прояви, тя е доктор. При завръщането си в България има напълно лимитирани контакти. Има грипоподбни недоволства, имала ги още в Барселона “.

„ Настанена е във ВМА. Не е чиновник на ВМА. Настанена е в нашата инфекциозна клиника. В устойчиво положително положение. Идва напълно на личен ход, виновна “, добави той.

Тя е на 72 години, само че в доста положително здравословно положение. Боледувала е най-вероятно от 7-8 дни

По информация на ген. Мутафчийски, в Белодробната болница в София имат защитни маски за две смени. Приоритетно се оборудват инфекциозните клиники, а не пулмологиите и кардиологиите, изясни той.

Ген. Мутафчийски посочи, че решенията на щаба са целесъобразни, а не наложителни. Но въпреки всичко е желателно те да се съблюдават. Според него, ограниченията, които подхваща страната, са задоволителни.

"Децата са най-пощадената група от заболелите ", сподели той. По думите му, ограниченията, които се подхващат сега, са малко по-засилени от предходни сходни епидемии.

"Никой сега не знае кои ограничения са най-подходящи за тази зараза ", изясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР