Жената, която беше докарана в родилното с полицейски ескорт на

...
Жената, която беше докарана в родилното с полицейски ескорт на
Коментари Харесай

Изписаха родилката с „полицейския ескорт”

Жената, която беше докарана в родилното с полицейски конвой на колата за спешна помощ, е изписана. Бебето ѝ и тя са живи и здрави и благодарят на лекарите и на служителите на реда, които им избавиха живота.

Това оповестяват от АГ клиниката на УМБАЛ „ Свети Георги “, където младата жена беше призната в извънредно тежко положение и с заплаха за живота за нея и бебето й.

Родилката беше призната с тежка акушерска патология в УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив. Тя бе приета в болница по неотложност в клиниката по Акушерство и гинекология и родоразрешена с цезарово сечение.

Дошла е в отделението на 20 юли с прибързано отлепване на плацентата с щедро кървене. „ Известно е, че тази патология е една от най-опасните и евентуално заплашва здравето и живота на бременната и плода преди и след раждането при липса на навреме слагане на диагнозата и съответно акушерско държание “, изясни началникът на клиниката проф. д-р  Екатерина Учикова.

“Жената пристигна по неотложност с щедро кървене и мощни болки. Ние се организирахме извънредно бързо, до момента в който излязат резултатите от нужните проучвания. Ситуацията изискваше да се работи неотложно и може би за 10 минути бяхме в подготвеност целият екип, тъй като беше въпрос на минути да спасим и двата живота ”, споделя доктор Екатерина Чолакова, която приема и води интервенцията на пациентката. Когато всичко завършва, тя оповестява щастливата вест за сполучливо роденото момченце на бащата и фамилията,  които не сдържат насладата и благодарността си. “За нас насладата е не по-малка и значимото е, че останахме с чувството, че си свършихме работата, целият екип ”, добавя доктор Чолакова.

Пациентката изрече благодарности за високия професионализъм и бързата реакция на екипа от акушер-гинеколози, анестезиолози-реаниматори и на медицинските експерти по здравни грижи. Благодарение на тях майката и новороденото са в положително общо положение. Екипът, който е оказал помощ за сполучливото раждане и грижи за майката и бебето са доктор Екатерина Чолакова, доктор Любомира Кръстева, доктор Мина Рухини, Д-р Борис Георгиев, акушерките Христина Илиева и Стефка Нестерова, неонатологът доктор Софка Славова и анестезиологичната сестра Иванка Рускова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР