Жената дължи над 29 000 лева за двете си децаРайонен

...
Жената дължи над 29 000 лева за двете си децаРайонен
Коментари Харесай

Осъдиха майка, неплащала издръжка на децата си

Жената дължи над 29 000 лв. за двете си деца

Районен съд – Русе осъди 27-годишната Е. Ю. за това, че откакто е била наказана да заплаща прехрана за двете си деца, умишлено не изпълнила това свое обвързване 6 години.

Подсъдимата е неомъжена, неосъждана, с непрекъснат адрес в търновско село, само че понастоящем обитава в Гърция. През 2010 година тя заживяла на брачен начала с Г. Ф. в гр. Русе. Няколко месеца по-късно им се родил наследник, а на идната година – щерка. През 2013 година Е. Ю. се изнесла, повече не се върнала при децата и не ги потърсила. С решение от 19.07.2016 година тя била наказана да им заплаща месечна прехрана по 200 лева за всяко дете. Получила дубликат от този правосъден акт и знаела за него. Въпреки, че била трудоспособна, физически и душевен здрава, до 04.08.2022 година не превела нито една месечна прехрана. В хода на досъдебното произвеждане декларирала, че нямала средства, че имала още едно дете и била бременна с четвърто, както и че желаела делото да се гледа в нейно неявяване, тъй като живеела непрекъснато и работела в Гърция.

Делото пред Районен съд – Русе фактически бе прегледано в нейно неявяване, като в залата беше упълномощеният от Е. Ю. бранител. Съдът я призна за отговорна в това, че през интервала от м. юли 2016 година до м. юли 2022 година в гр. Русе, откакто била наказана с Решение № 1001/19.07.2016г. да устоя свои низходящи, умишлено не изпълнила това свое обвързване в размер на две и повече месечни вноски - 73 месечни вноски по 200 лв. за всяко дете, общо сумата от 29 200 лв.. За такова действие законодателят е планувал наказване отнемане от независимост до една година или пробация. Районен съд - Русе наложи на Е. Ю. наказване отнемане от независимост за период от 5 месеца с 3-годишен изпитателен период.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Окръжен съд - гр. Русе.

*Съгласно член 16 от Наказателно-процесуален кодекс подсъдимият се счита за почтен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР