Жена, завърнала се у нас от Франция преди 4 дни

...
Жена, завърнала се у нас от Франция преди 4 дни
Коментари Харесай

Първи случай на грип у нас за този сезон, атакува ни щам Камбоджа

Жена, завърнала се у нас от Франция преди 4 дни е с потвърден грип от вида " Камбоджа ", който циркулира в Европа. Това е първият за сезон 2021/2022 година грипен вирус, оповестиха от Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Още по темата
Вирусът е потвърден в лабораторията на НЦЗПБ.

Жената е вдигнала висока температура, имала и кашлица. Тестът за ковид, който ѝ създали в столичната болница " Майчин дом ", е бил негативен. Направили ѝ и бърз тест за грип, който дал позитивен резултат. Изпратена е проба за проучване в Националния център по заразни и паразитни бoлести. Доказан е грип от вид А (H3N2).

Според епидемиолозите грипът към този момент циркулира в Европа, като през миналата седмица са доказани повече случаи спрямо отминалия зимен сезон. Доминиращ е вариантът " Камбоджа ", който може да президвика съществени затруднения, които изискват лекуване в болница. Тези затруднения могат да включват пневмония или утежняване на съществуващо положение, като астма. Прогнозите са, че вариантът може да провокира и зараза, тъй като не е засичан в страната до момента.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР