Жена в напреднала бременност е потърсила закрила от институциите в

...
Жена в напреднала бременност е потърсила закрила от институциите в
Коментари Харесай

Жена в напреднала бременност от Бургас е удряна в корема

Жена в напреднала бременност е потърсила протекция от институциите в Бургас. Tя е подала молба за отбрана против насилника си, който и нанасял удари в региона на корема.

" За последните два дни имаме четири случая на домашно принуждение. Вчера вечерта бременна жена потърси помощ от нас. Тя към този момент е с подадена молба за отбрана по Закона за отбрана от домашно принуждение. Очакват се ограничения – ограничаващи, по отношение на насилника. Жената е напреднала бременност. Знаем, че тя е била физически измъчвана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в региона на корема. Прегледана е от лекари, само че не са открити някакви проблеми. Тя е добре ", сподели пред NOVA Искра Делчева, шеф на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие- Бургас.

Само за два дни, след митингите в поддръжка на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора, в Бургас помощ са потърсили три дами, подложени на домашно принуждение.  Четвърта е подала сигнал за побой в дребните часове в сряда.

48-годишна жена и татко ѝ били пребити от брачна половинка ѝ в наличието на 16-годишната им щерка. Насилникът е арестуван за 72 часа. Обвинението, което му е повдигнато е за нанасяне на лека телесна щета на повече от едно лице в изискванията на домашно принуждение. Ще му бъде поискана мярка " задържане под стража ".

" Колегите, отзовали се на сигнала, открили, че потърпевшите са били с  забележими следи от пострадвания в региона на  главата. Те са декларирали, че са били неоснователно бити от нападателя, който е престъпно проявен. тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1.74 промила ". Това съобщи контрольор Антоанета Тодорова от МВР- Бургас.

" През последните два месеца случаите на домашно принуждение са се нараснали фрапантно. Почти всеки ден имаме най-малко по няколко дами, които търсят помощ и протекция. Насилието е и физическо, и вербално, само че в последно време физическото принуждение доминира. Най-честите претекстове за насилието са ревнивост, използването на алкохол и опиати, както и стереотипно мислене от страна на сътрудниците ", акцентира Женя Петрова, шеф на " Център за предварителна защита на насилието и престъпността ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР