Жена в напълно неадекватно състояние се е опитала да изостави

...
Жена в напълно неадекватно състояние се е опитала да изостави
Коментари Харесай

Шизофреничка се опита да захвърли детенцето си във Варна, мъжът й го прибра със скандал

Жена в изцяло несъответстващо положение се е пробвала да изостави детенцето си на годинка и половина в Дома за медико-социални грижи във Виница, научи Varna24.bg

Историята е от преди два дни, когато майката отишла в дома с изказванието, че я преследват и го блъснала на молба да вземат детето й.

Служителите повикали полиция и сезирали отдела за протекция на детето във Варна. Служители на Пето РПУ подхванали ограничения за настаняването на детето в дома под полицейска протекция, като в това време съумели да схванат, че майката е с шизофрения. Свързали се с бащата, който се грижел за по-голямото дете в фамилията, което било с увреждане. Мъжът връхлетял в дома, вдигнал скандал и заплашил чиновниците, след което прибрал детето си. Инспектор от Детска педагогическа стая го привикал в ръководството на диалог, след което го пуснали със мнението, че няма риск за детето. 

Въпреки това обаче от отдел "Закрила на детето " поканили на диалог мъжът с концепцията да му оказват помощ, защото предполагали, че до момента в който той работи няма да има кой да се грижи за дребното дете, защото майката била в това време настанена в психиатрията. 

При диалог със чиновниците бащата се държал надменно и нападателно, заплашвал и ругал. 

Семейството не е от малцинствен генезис, посочи Анна Конукова, която показа разочарованието си от обстоятелството, че доста хора одобряват отрицателно тяхната интервенция и напъните им да бъдат потребни. 

Тя показа за още един случай на безконтролно държание по отношение на малко дете в околните дни. 

Дете на две годинки и половина е било оставено без контрол в "Аспарухово " в два часа след среднощ. Полицаите пристигнали след сигнал на съседи, че малчуганът от ромски генезис скита самичък по улицата.

Униформените открили, че детето е оставено на грижите на дядото, който е мъртвопиян и не е в положение да се грижи за детето. 

В този случай още веднъж не се стигнало до настаняването на детето в дома с краткотрайна мярка за полицейска протекция, защото бабата и дядото били с регистрация в Добрич. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР