Жена в медикаментозна кома с COVID-19 е родила близнаци в

...
Жена в медикаментозна кома с COVID-19 е родила близнаци в
Коментари Харесай

Жена в кома с COVID-19 роди близнаци в Бургас

Жена в медикаментозна кома с COVID-19 е родила близнаци в Бургас, оповестява БГНЕС. Пациентката е постъпила в инфекциозното поделение на държавната болница в морския град в относително устойчиво положение, само че бързо се утежнява.
„ Заради утежняване на положението на дамата, която беше и с съпътстващи болести, тя беше незабавно приведена в реанимация. Лекарите реагираха бързо и взеха решение, в полза на живота на близнаците, да се направи секцио. Бебетата са COVID-отрицателни. Двете деца са в отделението по „ Неонатология”. Добрата вест е, че от тази заран майката е в устойчиво състояние”, заяви за БГНЕС доктор Светозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ- Бургас.
По думите му сега тя е на независимо дишане, като дава вяра, че ще се възвърне и ще поеме грижите за децата си. Съпругът ѝ обаче е изгубил борбата с заболяването.
В Инфекциозното поделение на държавната болница в Бургас има отделени кревати за инфектирани с COVID-19 бебета и деца. От началото на пандемията са били приети в болница общо 44 деца.
В момента там се лекуват петима дребни пациенти. Едното дете е на 3 месеца, едно на 1 година, едно на 4 години и две деца на 12 и на 16 години.
„ Най-много деца сме имали през месец декември, общо 13 “, споделя доктор Георгиев и добавя, че при децата болестта протича леко. Престоят им в болница е не повече от седмица.
Заради растящия брой на инфектирани в Бургаско, от този в държавната болница в Бургас се откриват в допълнение 25 кревати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР