Жена в Бразилия роди първото в света бебе от утроба,

...
Жена в Бразилия роди първото в света бебе от утроба,
Коментари Харесай

Родено е първото бебе от трансплантирана утроба на починал донор

Жена в Бразилия роди първото в света бебе от вътрешност, трансплантирана от умрял донор , оповестява " Ройтерс ".

Случаят, оповестен в здравното списание The Lancet, включва свързване на вените от матката на донора с вените на реципиента , както и свързването на артериите, лигаментите и вагиналните канали.

Преди това са известни 10 случая на трансплантации на матката от умряли донори - в Съединените щати, Чехия и Турция, само че с несполучливо раждане. Момиченцето, родено в Бразилия е посредством цезарово сечение в 35-та седмица и три дни и тежи 2,55 кг .

Д-р Дани Ейзенберг, доктор в бразилската университетска болница в Сао Пауло, която управлява проучването разяснява, че трансплантацията е осъществена през септември 2016 година, като получателят е 32-годишна жена и значи , че техниката е осъществима и би могла да предложи по-голям достъп до евентуални донори на дами с неплодородие.

Настоящата норма за приемане на трансплантация на матка е органът да идва от жив член на фамилията, който желае да го подари .

" Броят на хората, които желаят и са се заели да дарят органи при личната си гибел, са надалеч повече от живите донори , предлагайки доста по-широко евентуално донорни благоприятни условия ", добавя доктор Ейзенберг.

Тя обаче прибавя, че резултатите и резултатите от донорството на матката от живи и умряли донори към момента следва да бъдат съпоставени и сподели, че техниката към момента може да бъде усъвършенствана и усъвършенствана.

Първото бебе, родено след трансплантация на матка от жив донор е в Швеция през 2013 година Учените оповестяват за общо 39 процедури от този тип, които са довели до 11 раждания.

Експертите считат, че безплодието визира към 10-15% от двойките на репродуктивната възраст по света . От тази група, към една на 500 дами имат проблеми с матката . Преди трансплантациите на матката да станат вероятни, единствените разновидности за дете са осиновяване или сурогатсвто.

В бразилския случай, дамата адресат е родена без матка заради положение, наречено синдром на Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser, а донорът е 45-годишна жена умряла от удар.

Пет месеца след трансплантацията , екипът на доктор Ейзенберг написа - матката не демонстрира признаци на отменяне, ултразвуковите проучвания са естествени и получателят е имал постоянна менструация. Предварително оплодените и замразените яйцеклетки на 32-годишната жена са вградени след седем месеца, а 10 дни по-късно тя е с доказана бременна.

Информацията и отчетът в The Lancet е оповестен когато бебето е на седем месеца и 20 дни и сега то е 7,2 кг .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР