Жена, тръгнала на поклонение към Светите земи пеша, посети манастира

...
Жена, тръгнала на поклонение към Светите земи пеша, посети манастира
Коментари Харесай

Жена измина пътя от Ирландия до Бачково пеша СНИМКИ

Жена, тръгнала на поклонение към Светите земи пешком, посети манастира " Успение на Пресвета Богородица " в Бачково, съобщи. Аня Бекър поела на дългия път чак от Ирландия. За необикновеното странствуване на дамата споделят от обителта.
Прочетете още
 По пътя си тя се старае да се запознае с християнските обители и монументи. Бекер е останала за една вечер в Бачковския манастир. Присъствала на вечерната работа в Бачковския манастир и на литургията на 29 март.

Пред игумена на манастира свещеник Сионий тя е споделила и повода, която я подтикнала да тръгне по поклонническия маршрут пешком.

Нейната последна цел е Йерусалим. Вижте описа за непредвиденото посещаване, споделен от Бачковския Ставропигиален Манастир " Успение на Пресвета Богородица ":
" За една нощ в манастира остана, тръгналата на поклонение на Светите земи и Господния град Йерусалим, Аня Бакер. Г-жа Бакер е тръгнала от Ирландия и е решила да измине пътя пешком. По пътя се старае да се запознае с християнските обители и монументи. В Бачковския манастир има духовната наслада да показа вечернята във вторник 28.03 и Преждеосвещената литургия на 29.03.2023г. На чаша кафе с игумена на манастира, Велички свещеник Сионий, Аня Бекер показа какво я е предиздвикало да поеме това поклоничество, което към този момент е рядко срещано в наши дни. "
 Бачковската обител е един от най-известните и посещавани манастири в България, привличащ туристи и вярващи. Той е пресечна точка на три култури – византийска, старогрузинска и българска. Основан е през 1083 година от братята грузинци Григорий Бакуриани и Абазий. На територията на манастира са непокътнати най-старите дърворезбени иконостаси по нашите земи, както и огромна част от истинските икони, фрески и църковна утвар. Най-голямата реликва е иконата на Богородица Влахернска, която е считана за чудотворна. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР