Жена смята, че с личните ѝ данни е злоупотребено, а

...
Жена смята, че с личните ѝ данни е злоупотребено, а
Коментари Харесай

Жена, останала без ток, твърди, че има злоупотреба, но каква е истината?

Жена счита, че с персоналните ѝ данни е злоупотребено, а през днешния ден е изправена пред неприятна обстановка. Галина Георгиева споделя, че партидата за електричество за собствеността ѝ в къща " била трансферирана ", като би трябвало да си заплати за основаването на нова за своята част от парцела.

Тя обаче e на мнение, че е жертва на корист с персонални данни, защото не е предприемала дейности за закриване на партидата. Случаят има и предистория, която се точи от няколко години, а всичко почнало след раздялата на дамата с някогашния ѝ сътрудник.

Той обаче отхвърля всички нейни обвинявания, като съобщи, че по случая са спазени решенията на съда, а процедурата е осъществена по законовия ред.

" Изпращам своята тъжба, тъй като има корист с мои персонални данни от страна на лицето Филип Поперт и " Енерго-Про " -Търговище за нелегално потребление на персоналните ми данни и непозволено преустановяване на партидата ми за ток, на която съм титуляр ", твърди Галина Георгиева.

Въпросната къща, която се намира в гр. Попово, обл. Търговище, била закупена по време на нейната връзка с белгиеца Филип Поперт. След раздялата им парцелът на ул. “Изгрев ” бил разграничен на два независими дяла, описа Галина пред GlasNews.bg.

Тя получила първия етаж, а мъжът – втория.

Жената към този момент имала партида за електрическа енергия, само че по думите ѝ Поперт нямал.  Така той се озовал без ток, а съгласно дамата прибегнал до услугите на електротехник. Той свързал Поперт към кабелите на Галина, само че в резултат на това зародили произшествия, които прекъснали зареждането, твърди тя. Жената твърди, че извикала чиновници на Енергоразпределение, които установили, че има нелегално включване. Според нея едно от тях било осъществено измежду “бял ден ”. Тя добавя, че поради незаконното вкючване претърпяла  и материални вреди – изгорели електроуреди. Попeрт отхвърля тези обвинявания на Георгиева.

Така обаче неволите по случая не завършили. През пролетта на 2022 година се оказало, че на етажа на дамата няма ток. Тя твърди, че партидата е била трансферирана без нейно познание, като с цел да получи нова, би трябвало да заплати ново включване.

“Без мое познание и единодушие партидата ми за ток - с номер 1400093946 - е публично закрита и е общително отдадена на лицето Филип Поперт. Без той да е заплатил нищо! ”, споделя тя пред GlasNews.bg.

Галина отбелязва, че това е недопустимо – партидата на парцела била на нейно име.

“Многократно съм писала тъжби до " Енерго-Про " -Търговище, Комисия по енергийно и водно контролиране, Министерство на правораздаването, локалната полиция и прокуратура.

Резултатът е еднакъв, не преставам да съм без ток. При подаване на една от следващите ми тъжби в полицията ми споделиха, че им е писнало към този момент от тъжби ", споделя Галина Георгиева.

“Енергото дават отговор, че те правят оглед единствено извън на парцела, не носят за вътре в парцела отговорност за какво и по каква причина ел. мрежата е прекратена към моя етаж. Кой е техникът, който го е направил, и по какъв начин по този начин Филип Поперт е сметнал, че може да се разполага с мои данни и благосъстоятелност, както му харесва! ”, чуди се тя.

Бил подаден и сигнал към Министерство на вътрешните работи. Галина твърди, че произвеждане по случката не било формирано.

Галина твърди, че в персонален диалог мъжът декларирал, че получил позволение за прекачване на въпросната партида от съда. В отговор на Енергоразпределителя до дамата от месец август 2022 година написа, че партидата № 1400101738 е с два титуляра - Филип Поперт и Галина. Но се отбелязва, че всички услуги, предоставяни от Компанията, касаещи партидата, следва да се декларират от двамата титуляри дружно или от един от титулярите посредством съответно пълномощие от другия притежател.

Жената даже заключава, че у нас “чужденците са боготворени, а българите са дискриминирани ”.  

“Интересно e, че в България българските персонални данни, документи и благосъстоятелност са движимост за персонална приложимост и интерес от страна на задгранично лице ”, споделя дамата, която споделя, че работи в чужбина.

Репортер на медията ни съумя да се свърже с господин Поперт. Пред GlasNews мъжът обаче съобщи, че безусловно всичко е осъществено по легален метод. Той отхвърли и обвиняванията в нелегално включване, като показа друга версия за спора. Самият той плащал сметките за сила, макар че домът бил общ.

Поперт твърди, че дамата непрекъснато търсела проблеми. Мъжът съобщи, че всички тъжби на Галина били отхвърлени от съда като несъстоятелни. Поперт добави, че изчаква резултата от две други каузи, които води против някогашната си партньорка. Отрече и да е подавал сигнали към Министерство на вътрешните работи. Мъжът добавя, че поради нейни дейности няма вода.

“Галя може да има ток на следващия ден, в случай че изиска. Тя не желае електричество, желае проблеми и кавги ”, сподели той, потвърждавайки, че дамата “не живее в действителния свят, а във фикция ".

Версиите на страните в обстановката се разграничават фрапантно, като в краен случай остава в действие преценката на институциите и енергоразпределителя. GlasNews.bg е подготвен да показа позициите и на другите участници в тази ситуация.





Жалба, изпратени от Галина към институции, и отговор от енергоразпределителното сдружение по проблема.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР