Жена се оказа с 60 000 лева заем и всичко

...
Жена се оказа с 60 000 лева заем и всичко
Коментари Харесай

Жена се оказа с 60 000 лева заем заради кражба на електронен подпис

Жена се оказа с 60 000 лв. заем и всичко това – поради кражба на електронен автограф. За потресаващия случай описа в утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " адвокат Юлия Николова.

" Ние още не сме наясно защо става дума, само че казусът, който ние снехме и при нас пристигна по подобен метод - една дама си живее спокоен живот, гледа си двете деца, самотна майка, досега, в който на нея й звънят от една банка и й споделят: " Г-жо еди-коя си, имате заем, който не е обслужван повече от шест месеца, и ние ще заведем дело против вас, в случай че не го обслужите или не дойдете нещо да създадем, някакво съглашение “. И дамата изпада в потрес и смут, тъй като тя до този миг не е предполагала, че има някакъв заем. И отивайки в банката, се открива, че заемът е взет с електронен автограф, а тя също не е имала електронен автограф до този миг ", разяснява юристът.

Тя разясни, че става дума за софтуерно приложение.

" Чрез него се снемат персонални данни, демонстрира се персонална карта и по този метод в действителност не става дума за тези флашки, които множеството от нас имат, а става дума за този софтуерен автограф, който се генерира всякога. Така че казусът е извънредно забавен. Аз не желая да плашим хората, само че в действителност би трябвало нашите органи да вземат поради нещата, да проучат, с цел да може това нещо да не се случва повече на никого. Защото знаете ли, най-интересното е, че когато пуснах чисто прочувствено едно видео за този случай, се оказа, че доста хора започнаха да споделят, доста хора – да разясняват, и се оказа, че имаше хора, които споделиха " Ами знаете ли, и аз пострадах от такова нещо “, " И аз пострадах “. И в случай че се видят мненията, има много случаи, в които хората споделят, че са потърпевши от подобен вид машинация да го назовем най-общо ", разяснява Николова.

Адвокатът акцентира, че в 20-годишната й процедура като юрист съответният случай е казус за нея. " За първи път ми се случва нещо такова, само че имайте поради, че в адвокатската процедура – аз съм юрист над 20 години, съвсем всяко нещо ми е за първи път ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР