Жена със симптоми на коронавирус три дни чака резултата от

...
Жена със симптоми на коронавирус три дни чака резултата от
Коментари Харесай

Заразена с COVID-19 чака три дни резултата от PCR тест |

Жена със признаци на ковид три дни чака резултата от PCR теста си. Росица Драгинова, юрист от Пловдив, е подала тъжба, откакто се е сложила под карантина сама, оповестява bTV.

" На 7 октомври ми е взета проба от лабораторията на Инфекциозната болница, на 10, в събота, получих резултат и то след многократни напъни от моята страна. Звънях на всички вероятни телефони, даже на горещата линия на Министерство на здравеопазването ", споделя Росица.

Тя е подала тъжба, тъй като поради забавянето карантината й е почнала не от момента, в който се е изолирала, а три дни по-късно след вписване на позитивната ѝ проба в системата. 

Според Милена Панайотова, шеф отдел " Противоепидемичен надзор "  в РЗИ Пловдив, да се чака резултат от проба три дни е неприемливо, тъй като през това време " хората не знаят на работа ли са, в болнични са или в отпуск ", също така биха могли да не се изолират и да заразят други. 

По думите на Панайотова грешката, която е позволена, е несвоевременното въвеждане на резултата от лабораторията.

" Техният мотив е, че са доста натоварени и имат доста работа. На лабораторията е връчено наставление и има подложен период, в който да се сътвори организация и график на чиновниците, с цел да не се позволяват такива случаи. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР