Жена съди болница заради смъртта на своя баща.Мая Христова твърди,

...
Жена съди болница заради смъртта на своя баща.Мая Христова твърди,
Коментари Харесай

Бащата на Мая Христова почина в след 5 часа в Спешното без помощ

Жена съди болница поради гибелта на своя татко.

Мая Христова твърди, че е изгубила своя татко през 2019 година поради закъснение и неверна лекарска преценка в пловдивската болница " Свети Георги ". Вече две години тя се пробва да осъди лечебното заведение.

„ Баща ми постъпва след сигнал до Бърза помощ и е признат в границите на 15 минути в незабавен кабинет на УМБАЛ „ Свети Георги “, където престоят му е траял пет часа, в които не е оказана безусловно никаква спешна помощ на лицето. Докладът, който ни беше възложен и изтънчен от болничното заведение, е един амбулаторен лист, в който в границите на пет часа е направена цялостна кръвна картина и една банка натриев хлорид “, обясни тя пред камерата на bTV

Мъжът постъпва със признаци за болежка и стягане в гърдите и световъртеж.

„ От незабавния кабинет в порядъка на пет часа няма безусловно никакво деяние и беше нужно да се свържем с доктор, работещ в болничното заведение, с цел да може да уведоми началника на незабавното поделение доктор Илиев, че има пациент в тежко положение. Приемът му е в 10 ч., а диагнозата е сложена в 16 ч. След нашето позвъняване началникът на отделението се появява и пациентът е придвижен към инвазивна кардиохирургия. Оттам е задействано да се направи образна диагностика и е отведен назад в отделението и е настане. Оттам дежурният доктор споделя, че пациентът не е за съответното поделение, би трябвало да бъде трансфериран в Клиника по кардиохирургия. Отговорът на лекаря беше, че пациентът е с извънредно незабавна интервенция, която би трябвало мигновено да стартира. От момента на определяне на диагнозата в 16 ч. до интервенция минават още три часа “, добави Мая Христова.

Историята се случва в работен ден през лятото.

" Най-основният пропуск е, че незабавно поделение по никакъв метод не оказва незабавна здравна помощ, на който и да е пациент. Не са спазени безусловно никакви медицински стандарти. За страдание, в границите на 26 ч. историята приключва с драматичен край. По думите на лекарите в отделението животоспасяващата интервенция е трябвало да се направи три часа след постъпването на пациента “, посочи тя.

От УМБАЛ „ Свети Георги “ изпратиха позиция до bTV.

„ Пациентът Милчо Велков е постъпил в Спешното поделение с екип на ЦСМП. Предвид признаците и поради съществуване на пролапси, които са видени от осъществената кардиограма, инвазивният кардиолог предлага хоспитализация и осъществяване на коринарография “, обясняват от болничното заведение.

От там прибавят и че е осъществена инспекция от прокуратурата, която е завършила с отвод за формиране на досъдебно произвеждане, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР