Жена с обездвижен крак с шина и патерици успя да

...
Жена с обездвижен крак с шина и патерици успя да
Коментари Харесай

Жена с обездвижен крак с шина и патерици успя да гласува и на двата тура на местните избори

Жена с обездвижен крайник с шина и патерици съумя да гласоподава и на двата тура на локалните избори. За да стигне до изборната секция, тя трябваше да слезе по стълбите, като се придвижва с ръцете, тялото и единия си крайник, само че все пак не се отхвърли.

Преди 20 дни Димитрина Добрева претърпява интервенция на коляното.

Определено това е методът, по който се придвижвам в този момент. По отношение на гласоподаване не е елементарно с достъпа, който има за хора, които са с лимитирани благоприятни условия. Това съумях да измисля като най-лесен и бърз метод за слизане надолу по стълби. Сложно е, когато те са излъскани, плитки и с две патерици не е по никакъв начин комфортно, само че това сигурно не може да повлияе на такова значимо решение. Това е отработен метод на напредване. Със сигурност има метод, когато има мотивация и предпочитание, сподели пред BTV Димитрина.

В учебното заведение, където гласувала, имало секция за инвалиди, само че тя отказала да я употребява от съображения за сигурност за своя избор.

Аз съм краткотрайно в това състояние и с всички измами, които видяхме и метода, по който се преброяваха гласовете взех решение да не пожертвам, тъй като ми е значимо вотът ми да отиде там, където е даден. Прецених че е по-добре да се кача в секцията, в която по принцип гласоподавам и да не пожертвам да сме в обстановка на недействителен избор, показа Димитрина.

Жената дава урок на всички, като демонстрира, че без значение от събитията да гласуваш е значимо и допустимо.

Важно е да упражнявате правото си на глас във всяко едно положение, без значение от това какво моментно, краткотрайно или дълготрайно неразположение имате. Изконно право е и в случай че не го упражните, след това нямате право да имате условия, добави тя.

БТВ, „ Тази заран "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР