Жена с 95 процента изгаряния по тялото след снощната експлозия

...
Жена с 95 процента изгаряния по тялото след снощната експлозия
Коментари Харесай

Почина жена, пострадала тежко при взрева в Румъния

Жена с 95 % изгаряния по тялото след снощната детонация в станция за полутечен пропан-бутан в село Креведия, Южна Румъния, е умряла в букурещката болница " Флоряска " през днешния ден, заяви ръководителят на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат, представен от Аджерпрес.

Тя е брачна половинка на мъжа, който умря на място нощес вследствие на инфаркт на миокарда, без да е имал изгаряния.

Арафат посочи, че умрялата през днешния ден жена е първият смъртен случай, породен от изгаряния, получени при вчерашната детонация. По думите му при 95 % изгаряния прогнозата за оцеляване на пациентката е била " почти нула ".

Общо 58 души са потърпевши при детонациите и пожара в станция за полутечен петролен газ (пропан-бутан) в Креведия нощес, като от тях 43 са чиновници на министерството на вътрешните работи: 39 пожарникари, двама служители на реда и двама жандармеристи, сочат данни на Инспектората за изключителни обстановки, представени от новинарския уебсайт Зиаре. Изданието прецизира, че осем души са потърпевши при първата детонация, а 50 - при втората.

Телевизия Диджи 24 отбелязва, че 10 души са в тежко положение. Около 3000 поданици са били евакуирани в радиус от 800 метра. Задействан е Европейският механизъм за гражданска отбрана за трансфер на ранените в чужбина, а първите пациенти към този момент са трансферирани в Белгия и Италия.

Разследването беше поето от Главната прокуратура, а първичните информации сочат, че от 2020 година компанията към този момент не е имала позволение за активност, отбелязва малкия екран.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР