Жена роди здраво бебе след 30 химиотерапии, което е уникален

...
Жена роди здраво бебе след 30 химиотерапии, което е уникален
Коментари Харесай

Уникален случай: Българка роди след 30 химиотерапии здрава дъщеричка

Жена роди крепко бебе след 30 химиотерапии, което е неповторим случай, оповестява Нова телевизия. Родилката се възвръща в Майчин дом. Става дума за млада жена, която през 2005 година е диагностицирана с ходжкинов лимфом (тежко онкологично заболяване). Следват години на лекуване с химиотерапия, лъчетерапия, трансплантация на стволови кафези и ремисия. Въпреки това дамата не се предава.
Бебето Карина, което тежи 3 кг и 100 грама, е едно от десетките, проплакали в Майчин дом през последните дни.
„ Бях на към 20 години, таман бях приключила. Започна с кашлица, отмалялост, температура, които могат да са признаци на доста неща, само че след изработен скенер се откри, че е лимфом”, споделя Анелия Димитрова.
Още тогава тя е била сигурна – борбата е освен за нейния живот, само че и за детето, което мечтае да прегърне един ден.
„ Имам 30 курса химиотерапия и 2 лъчетерапии, които обаче не съумяха да доведат до резултат и се наложи автоложна трансплантация на стволови кафези, която за благополучие е сполучлива”, изяснява Анелия Димитрова.
От 2010 година Анелия е в ремисия. Но се появяват затруднения - предстоящи след тежката терапия, изяснява националният съветник по акушерство и гинекология проф. Асен Николов.

Нов прогрес в битката с рака означиха в Съединени американски щати
„ Такова заболяване е с доста тежки опасности като прогноза и за забременяване”, изяснява националният съветник по акушерство и гинекология проф. Асен Николов.
След 6 години опити да забременее, предлагат на Анелия донорска яйцеклетка. За процедурата оказва помощ Фондация „ Майки за донорство”.
Успешната бременност обаче не краят на драмата. Въпреки че бебето се развива добре, кръвните индикатори на Анелия се утежняват. Появяват се подозрения, че ракът на кръвта може да се е завърнал.
„ След консултация с всички експерти в България – се приема диагнозата анемия. Последват 5 кръвопреливания. Много огромен триумф на всички медицински екипи и благоприятни условия на българската медицина. Резултатът е крепко прелестно момиченце”, показва проф. Асен Николов.
Според лекарите, прогнозите са положителни, до дни Анелия и дъщеричката ѝ ще се приберат вкъщи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР