Жена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени.

...
Жена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени.
Коментари Харесай

Жена роди на тротоара пред болница. Нямало дежурен гинеколог

Жена роди на тротоара пред болничното заведение в румънския град Урзичени. За случая оповестиха от Полицейския инспекторат в окръг Яломица. Предстои да бъде формирано наказателно дело, почнала е и вътрешна инспекция.

Според информацията на медията пациентката е била докарана в болничното заведение към 05:00 ч. тази заран и е била поета от здравна сестра. Тъй като в лечебното заведение нямало дежурен гинеколог, сестрата решила да се обади на тел. 112 и да извика кола за спешна помощ, която да транспортира родилката до болничното заведение в Слобозия. Никой обаче не споделя по какъв начин пациентката се е озовала да ражда на тротоара пред лечебното заведение. Помага й екипът на извиканата кола за спешна помощ, която идва за четири минути, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Джиджи24.

“Седмицата стартира с нов живот. Тази заран към 06:00 часа екип 97 на незабавната помощ в Яломица с подстанция Узичени асистира раждането на 24-годишна млада жена. Тя стана майка на трето изцяло крепко момиче. Поздравления за майката, поздравления за моята колежка Габриела Добра за професионализма и съпричастността ”, означи в профила си във Facebook един от двамата членове на екипа на колата за спешна помощ Мариан Йордаке. Той добави, че написа огромна черна точка на общинската болница в Урзичени за цялостна индиферентност и нехайство към пациента и акцентира, че казусът е можело да завърши и по не толкоз благополучен метод.

Публикацията му към този момент е споделена стотици пъти, а в мненията под нея хората желаят намесата на управляващите.

Министърът на опазването на здравето Александру Рафила разгласи, че ще ревизира случилото се посредством Държавната санитарна ревизия. „ Наложени са наказания на общинската болница в Урзичени. Мисля, че оставка на шефа на лечебното заведение и освобождението му от кмета на града е и морално, и уместно “, съобщи на конференция Рафила.

В уеб страницата на болничното заведение написа, че АГ отделението разполага с 23 кревати. От кметството на Урзичени обаче настояват пред ПроТВ, че това поделение е затворено и не действа повече от половин година, защото към този момент нямат лекари. Общината споделя, че предлага заплати от 20 000 леи на месец, плюс квартира и разноски за гориво, само че към момента не се откри доктор, който да желае да пристигна.

Междувременно локалните медии оповестиха за различен поразителен случай в същата болница на умрял тази заран 32-годишен мъж. Според полицията пациентът се е явил късно нощес в лечебното заведение, където е получил здравна помощ, само че е бил изпратен вкъщи, където е умрял няколко часа по-късно. Тялото му е превозено до службата по правосъдна медицина в Яломица за аутопсия и определяне на повода за гибелта.

Полицията към този момент проверява за непредумишлено ликвидиране и немарливост, предава Диджи24.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР