Жена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени.

...
Жена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени.
Коментари Харесай

Жена роди на тротоара пред болница в Румъния, нямало дежурен гинеколог

Жена роди на тротоара пред болничното заведение в румънския град Урзичени. Предстои да бъде формирано наказателно дело, почнала е и вътрешна инспекция, предава Диджи24, като се базира на Полицейския инспекторат.

Според информацията на медията, представена от Българска телеграфна агенция, пациентката е била докарана в болничното заведение към 05:00 ч. тази заран и е била поета от здравна сестра. Тъй като в лечебното заведение нямало дежурен гинеколог, сестрата решила да се обади на тел. 112 и да извика кола за спешна помощ, която да транспортира родилката до болничното заведение в Слобозия. Никой обаче не споделя по какъв начин пациентката се е озовала да ражда на тротоара пред лечебното заведение. Помага й екипът на извиканата кола за спешна помощ.

„ Седмицата стартира с нов живот. Тази заран към 06:00 часа екип 97 на незабавната помощ в Яломица с подстанция Узичени асистира раждането на 24-годишна млада жена. Тя стана майка на трето изцяло крепко момиче. Поздравления за майката, поздравления за моята колежка Габриела Добра за професионализма и съпричастността ”, означи в профила си във Facebook един от двамата членове на екипа на колата за спешна помощ Мариан Йордаки. Той добави, че написа огромна черна точка на общинската болница в Урзичени за цялостна индиферентност и нехайство към пациента и акцентира, че казусът е можело да завърши и по не толкоз благополучен метод.

Публикацията му към този момент е споделена стотици пъти, а в мненията под нея хората желаят намесата на управляващите.

Министърът на опазването на здравето Александру Рафила разгласи, че ще ревизира случилото се посредством Държавната санитарна ревизия.

Снимка: Мариан Йордаки, Фейсбук
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР