Жена разкри измама във фейсбук.С изненада тя разбира, че в

...
Жена разкри измама във фейсбук.С изненада тя разбира, че в
Коментари Харесай

Жена разкри измама във фейсбук: Използват снимка на свекърва ми, за да събират пари

Жена разкри машинация във фейсбук.С изненада тя схваща, че в обществената мрежа се популяризира фотография на нейната свекърва с послание към положителните хора, които желаят да оказват помощ.

В обява на групата „ Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще “ се споделя, че „ баба Венета е изоставена от роднините си и е настанена в Дом за възрастни хора в Горна Баня, София “.

„ Пазаруваме ѝ каквото знаем, че обича да хапва, оказваме помощ на дома в покупки на медикаменти и каквито е нужно, с цел да бъде Венета добре. Междувременно се отбиваме и до къщата ѝ, с цел да ревизираме дали всичко с нея е наред. Все още чакаме някой от околните ѝ да се свърже с нас “, се споделя още в обявата.

В края на текста е дадена банкова сметка, на която всички милосърдни хора могат да превеждат пари, с цел да поддържат идеите на „ Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще “, каквото е и обгрижването на баба Венета.

Както си седях умерено у дома и преглеждах изявления във Facebook, попаднах на фотография на свекърва ми. Потресена съм от написаното. Категорично не е правилно, че никой не я е потърсил. Тя живее при нас и ние със брачна половинка ми се грижим за нея “, споделя Патриция Йорданова.

Свекърва ѝ се споделя Лиляна и е на 87 години. Преди към шест месеца тя пада у дома до момента в който чисти. Семейството ѝ я води в болница, където тя е оперирана. Сменят ѝ тазобедрената става.

Още до момента в който беше в болница, тя получи реакция към упойката и стартира да халюцинира. Трудно се възстановяваше, по тази причина взехме решение да потърсим приют за доболнично лекуване и рехабилитация. Този, което ми хареса най-вече, е приют „ Зора “. Плащахме по 110 лева дневно, като тя остана там към един месец, без действително усъвършенстване на положението ѝ “, разяснява Патриция Йорданова.

След като я прибират у дома баба Лиляна се възвръща – стопира да халюцинира, прохожда с проходилка и към този момент може да излиза на открито и сама, както и сама да прави ежедневни действия като почистване, готвене и пране.

„ За мен това е кражба на идентичност. Зад идеята на така наречен „ ангели “ съгласно мен се крият измамници. Не мога да открия кой седи зад тази страница във Facebook, само че тя е направена, с цел да се събират пари от положителни и състрадателни хора. Предполагам, че въпросната фотография е направена в приюта. Познах както леглото, по този начин и нощното шкафче в приюта, по тази причина считам, че фотографията е направена от техен чиновник “, споделя още Патриция Йорданова.

Жената е безапелационна, че това е нейната свекърва и няма по какъв начин да я обърка. Тя не смее да написа под въпросната обява, с цел да не изтрият текста. Убедена е, че тя не е единствената потърпевша и по тази причина се надява полицията и прокуратурата да се самосезира и да прекратят лъжливата скица за събиране на средства.

Би Ти Ви се свърза с Фондация „ Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще “, която стои зад Facebook страницата и въпросната обява. От там са безапелационни, че въпросната стара жена на фотографията се споделя Венета и те от година търсят нейните родственици. Те са и създатели на фотографията. Категорични са също по този начин, че въпросната обява не цели събирането на средства.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР